Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič nezvládl průjezd křižovatkou, nadýchal tři promile

Obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bude čelit pětačtyřicetiletý muž z Prahy. Ten, byť byl notně posilněný alkoholem, usedl za volant osobního auta. Ovšem alkohol udělal své a neobvyklý průjezd křižovatkou Branišovské a Husovy ulice v podání opilého řidiče neunikl pozornosti českobudějovických strážníků.

Hlídka českobudějovické městské policie projížděla v neděli 10. září půl hodiny před půlnocí Husovou třídou směrem na sídliště Máj. V křižovatce s ulicí Branišovská si strážníci všimli vozidla značky Škoda, které vyjíždělo od jedné z místních restaurací. Řidič auta při odbočování vjel do protisměru a pomalu pokračoval v jízdě.

„Zjevné nezvládnutí řízení u strážníků vzbudilo podezření, že muž sedící za volantem je pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. To se prokázalo vzápětí, když ho strážníci zastavili. Výsledek orientační dechové zkoušky na alkohol byl u pětačtyřicetiletého řidiče z Prahy alarmující. Muž nadýchal bezmála tři promile alkoholu. Strážníkům i přesto tvrdil, že večer vypil pouze jednu sklenici piva," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. 

Případ si od strážníků k dalšímu šetření převzala Policie České republiky. Pětačtyřicetiletý muž bude nyní čelit obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky řidič, alkohol, strážník, policie, drogy, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nezvládl průjezd křižovatkou, nadýchal tři promile  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.