Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hlubocký sportovně relaxační areál otevřel jeden z prvních workoutových parků pro vozíčkáře

Unikátní venkovní posilovna je jednou z prvních v Evropě, která slouží nejen zdravým lidem, ale také vozíčkářům. Slavnostně byla otevřena dnes, 19. srpna, za přítomnosti starosty města Tomáše Jirsy, Karla Poborského a reprezentantů České republiky ve vozíčkářských sportech Ivana Nestávala, Zbyňka Sýkory a dalších.

Street workout neboli cvičení s vlastní vahou těla se vrací do popředí zájmu veřejnosti jako nejzdravější alternativa k běžnému posilování se závažím. Shyby, kliky a přítahy jsou pro lidské tělo naprosto přirozené. Při rozumně koncipovaném tréninku proto nehrozí žádné nebezpečí úrazu,“ konstatoval generální manažer Sportovně relaxačního areálu Hluboká nad Vltavou David Šťastný.

Hřiště je tvořeno deseti cvičebními prvky. Celkem sedm z nich je přizpůsobeno pro vozíčkáře, kterým umožňují absolvovat celou řadu cviků. Jejich rozmanitost závisí na kreativitě a nápaditosti každého cvičícího jedince.

Workoutpark budeme využívat jako doplněk tréninku a vítanou formu odreagování se. Věříme, že budeme inspirovat a motivovat dnes neaktivní vozíčkáře a ukážeme veřejnosti, jak aktivní mohou vozíčkáři být,“ doplnil Ivan Nestával ml. z florbalového klubu vozíčkářů United České Budějovice.

Po vzoru jiných venkovních fitness posiloven bude i tato hlubocká volně přísupná. Zacvičit si tedy můžete přijít kdykoliv během dne. 

Hluboká je jedním z nejatraktivnějších turistických cílů v této zemi. Nejsme ovšem jen městem památek, ale také místem aktivního odpočinku. Naší dlouhodobou snahou je proto nabídku služeb rozšiřovat, zkvalitňovat a vytvořit dostupnou všem. Hluboká není turistickým skanzenem, ale živým městem. I tato investice je proto určena návštěvníkům z domova či zahraničí stejně jako obyvatelům Hluboké a celého jejího okolí, včetně sousedních Českých Budějovic. Nedílnou součástí je snaha o otevření města tělesně postiženým bez jakýchkoli omezení,“ uzavřel starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Autoři

Štítky Hluboká nad Vltavou, venkovní posilovna, street workout, hendikep, Tomáš Jirsa, Karel Poborský, Evropa, Česko, David Šťastný, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocký sportovně relaxační areál otevřel jeden z prvních workoutových parků pro vozíčkáře  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.