Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První auta zaparkují na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici už v listopadu

Záchytné parkoviště se zastávkou městské hromadné dopravy na místě bývalých kasáren v Jírovcově ulici začne v Budějcích na konci srpna stavět firma Strabag. Rozhodla o tom Rada města, která na svém pondělním zasedání projednala výsledek veřejné zakázky na jeho zřízení. První auta by na něm měla zaparkovat na začátku listopadu.

„Práce by měly být zahájeny na přelomu srpna a září tak, aby bylo hotovo k 1. listopadu letošního roku. Náklady na investiční akci jsou přibližně 13,8 milionu korun,“ zmínil náměstek primátora Petr Holický. Vítězná firma Strabag vzešla ze čtyř uchazečů. Přípravné práce už však podle fotografií a informací čtenářů Budějcké Drbny na místě začaly.

Veřejné záchytné parkoviště bude řešeno formou kolmých parkovacích stání s převážně jednosměrným pohybem vozidel. Zastávky městské hromadné dopravy budou řešeny tak, aby nástupní stanice byla co nejblíže prostoru parkoviště. Celková zpevněná plocha bude činit 5745 metrů čtverečních, samozřejmostí bude závorový parkovací systém a parkovací automaty.

V případě, že bude parkoviště zcela zaplněné, bude obsazeno 185 kolmých stání, včetně sedmi vyhrazených míst pro vozidla přepravující osoby těžce postižené. Součástí objektu budou i veřejné toalety a zázemí pro řidiče městské hromadné dopravy. Areál bude oplocen. Výhledově počítá město s rozšířením parkoviště až na 425 parkovacích míst, kde by měla být konečná zastávka midibusové linky 22. Jednou z jejích zastávek má být v budoucnu i náměstí Přemysla Otakara II.

Foto Jana Kroneislová

Štítky záchytné parkoviště, České Budějovice, parkování, městská hromadná doprava, Strabag, Přemysl Otakar II., Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První auta zaparkují na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici už v listopadu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.