Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přední americký trumpetista a držitel ceny Grammy, Nicholas Payton, vystoupí na Piaristickém náměstí

Sedmý ročník Jihočeského jazzového festivalu opět rozehraje po dva dny nejkrásnější budějovické zákoutí. Piaristické náměstí ožije 11. a 12. srpna jazzovou hudbou všech možných stylů. Ve dvou odpoledních a večerních blocích se odehrají koncerty ve stylu funky, latin jazzu, jazz ovlivněný world music, současný jazz, ale i blues.

Oba večery otevírají tradičně jihočeské hudební projekty, letos budějovičtí Extraditables se španělskou zpěvačkou Kayele. Další jihočeské zastoupení tvoří vltavotýnský saxofonový „guru“ Štěpán Markovič a kapela Gypsy Groove. Prostřední časy večerů obsadila kapela nejznámější české zpěvačky v oblasti latin music Yvonne Sanchez a velmi zajímavý, netradiční hudební projekt, který v posledním roce okouzlil poroty řady jazzových soutěží.

Ľubomír Gaspar Cymbal Project  je kapela vynikajících slovenských jazzmanů v čele s cimbálem jako sólovým nástrojem. Kapela, kde základní motivy skladeb vychází především z východoevropských tradic, vyhrála mezinárodní soutěž festivalu  Mladí Ladí Jazz 2016.

Největšímu zájmu veřejnosti se ale těší hlavní večerní koncerty, které za 6 let existence akce ovládla řada vynikajících světových hudebníků a kapel. Jen namátkou Avishai Cohen, Incognito, Jazzanova, Richard Bonna, Eddie Palmieri, Joao Bosco, Eric Truffaz. 

Letošní ročník představí show americko - francouzské zpěvačky a performerky Niny Van Horn. Bluesmanka, která je pověstná svojí živelnou energií, kterou je schopna přenést během okamžiku na diváky. Právě tato žena přiváží do Budějovic se svým kvintetem hudební poctu věnovanou legendární černošské zpěvačce, pianistce, ale i aktivistce v oblasti lidských práv, Nině Simone.

Sobotní večer pak završí jeden z předních amerických trumpetistů a držitel ceny Grammy, Nicholas Payton s programem Afro-Caribbean Mixtape. Kapela vystoupí ve složení Nicholas Payton - trubka, Hammond B3, Fender Rhodes / Nat Reeves  - kontrabas / Joe Dyson – bicí.

Budějovické vystoupení je jeho prvním koncertem v Čechách s kapelou a novým projektem Afro-Caribbean Mixtape. Spojuje v něm tradice svého rodného města s moderním jazzem, soulem, hip-hopem a dalšími hudebními vlivy.

Celý open air festival je doplněn úvodní warm up party 10. srpna s kapelou Jazz Pilgrim z Pelhřimova ve spolkovém domě Slavie v River music clubu, ke se budou odehrávat také afterparty, kam se mohou přesunout diváci po skončení venkovních koncertů. V  pátek 11. srpna zahrají Charlie Band & Bobesh, host Jiří Halada a v sobotu zbrusu nový budějovický projekt Ja – tata music.

Jihočeský jazzový festival 2017 je realizován za výrazné podpory statutárního města České Budějovice a generálního partnera festivalu Skupině ČEZ.

Vstupenky na celý festival v symbolické ceně 100kč na každý den najdete v síti www.cbsystem.cz a budou v prodeji i na místě.

Tisková zpráva

Štítky Piaristické náměstí, jazz, festival, Grammy, Nicholas Payton, hudební skupina, koncert, Grammy Award, styl, projekt, Štěpán Markovič, Yvonne Sanchez, Nina Simoneová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přední americký trumpetista a držitel ceny Grammy, Nicholas Payton, vystoupí na Piaristickém náměstí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.