Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo prodloužilo smlouvu Wermkemu a přivedlo na přestup Javorka

Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice příští týden na předsezonní tiskové konferenci vyhlásí cíle pro novou sezonou, ale již nyní je jasné, že tým by měl hrát na čele soutěže. Novou smlouvou si vedení na tři roky pojistilo služby šikovného Romana Wermkeho a navíc úspěšně dotáhlo přestup Petra Javorka. Do Hradce naopak přestoupil Funda.

Kvalita záložní řady byla před příchodem Javorka na slušné úrovni, tímto přestupem došlo navíc k výraznému zkvalitnění. Javorek na jihu Čech již dříve působil a nyní se vrátil z konkurenčního FC MAS Táborsko.

Je to fotbalista, o kterého jsem moc stál. Na hřišti je pro nás velkou posilou,“ řekl pro klubový web trenér Dynama David Horejš. Petr Javorek podepsal v Budějcích smlouvu do června 2019.

Ještě o rok déle má novou smlouvu další tvořivý hráč Roman Wermke, který si svými výkony pomalu říká o zájem z první ligy. Teprve dvaadvacetiletý fotbalista v přípravě několikrát ukázal, že bude platným členem základní sestavy a vedení klubu to náležitě ocenilo novou smlouvou.

Ač Wermke kvůli drobnému zranění nehrál generálku proti Benešovu, měl by být podle informací Budějcké Drbny na startu soutěže připraven.

Tým naopak opustil obránce Jiří Funda, který přestoupil do Hradce Králové. „Uvolnili jsme ho na přestup do Hradce Králové. Funda na východě Čech podepsal smlouvu do června roku 2021. Dynamo dostalo od Hradce po ekonomické stránce nabídku, která se nedala odmítnout a oba kluby se tak velmi rychle dohodly na přestupu,“ uvedl pro klubový web mluvčí Dynama Aleš Strouha.

Štítky sport, SK Dynamo, fotbal, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, přestup, Petr Javorek, FC Hradec Králové, fotbalista, Česko, FC MAS Táborsko, David Horejš, SK Benešov, Javorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo prodloužilo smlouvu Wermkemu a přivedlo na přestup Javorka  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.