Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V budějckých školách je živo i o prázdninách

I když školní lavice posledního června na dva měsíce opustí žáci, budovy vzdělávacích zařízení až tak docela neosiří. Školáky tam totiž velice často vystřídají stavbaři a řemeslníci. Prázdniny jsou ideální dobou pro různé opravy a vylepšení školních objektů. A jinak tomu není ani v Českých Budějovicích.

„Letos jde v Českých Budějovicích do obnovy školních zařízení přes sto milionů korun. K těm největším akcím patří například rekonstrukce mateřské školy a školní jídelny v Základní škole E. Destinnové ve výši 43,26 milionů korun. Z loňského roku pokračuje výstavba nové tělocvičny v Základní škole O. Nedbala, kde jsou předpokládané náklady ve výši 33,75 milionů korun,“ říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Město České Budějovice zřizuje šestnáct základních a patnáct mateřských škol a ve všech objektech jsou přes prázdniny prováděny větší či menší opravy.

„V této souvislosti bych zmínil třeba obnovu kanalizace a vodoinstalace v Mateřské škole K. Štěcha za 1,87 milionů, opravu fasády budovy Základní škole Dukelská ve výši 2,36 milionů korun, což je poslední etapa v rámci oprav pláště historické budovy školy a rekonstrukci dětského a sportovního hřiště za 2,06 milionů v ZŠ Máj I,“ dodává náměstek Petr Podhola s tím, že termíny oprav musejí respektovat fakt, že některé školky zajišťují prázdninový provoz dětí.

Autoři | Foto Alžběta Lafatová

Štítky škola, budova, oprava, České Budějovice, mateřská škola, základní škola, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějckých školách je živo i o prázdninách  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.