Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Těžké turnaje prověřily reprezentanty TJ Karate. Uspěly Šáchová i Crhonková

První polovinu sezony má klub TJ Karate České Budějovice podle slov trenéra úspěšně za sebou. Jihočeští karatisté absolvovali několik těžkých turnajů s evropskou či světovou špičkou.

Mezi nejtěžší turnaje patřily mistrovství Evropy EKF kadetů, juniorů a U21 v Bulharsku a pak i seniorské mistrovství Evropy v Turecku,“ uvedl v hodnocení hlavní trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

Na únorovém mládežnickém evropském šampionátu vybojovala po výborných výkonech bronzovou medaili Martina Šáchová v kategorii kumite nad 54 kilogramů. O medaile bojovala v kategorii U21 i talentovaná Adriana Crhonková, která nakonec získala velmi slušné páté místo.

A stejnou pozici vybojovala Crhonková o tři měsíce později na seniorském mistrovství, kde se úspěšně prala mezi mnohem zkušenějšími karatistkami. „Po závodní stránce můžeme být celkově spokojeni. Cíle, které byly pro tento půlrok stanoveny, byly splněny. Uspěli jsme jak v Česku, tak i v zahraničí.“

Karatisté nemají volno ani přes léto a již koncem července se koná evropská univerziáda v Portugalsku. Do Portugalska pojedou Lucie Veithová, Veronika Halodová a Tomáš Hermann.

Druhá polovina závodní sezony je velmi nabitá. V září a v říjnu čeká naše závodníky finální boj o nominaci na mládežnické mistrovství světa a naši senioři se v podobném termínu utkají se světovou špičkou na ligách v Německu, Rakousku a Turecku,“ dodal Hýsek.

Štítky TJ Karate České Budějovice, Lucie Veithová, Adriana Crhonková, Miroslav Hýsek, mistrovství, karate, České Budějovice, Turecko, Portugalsko, Evropa, Bulharsko, Česko, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké turnaje prověřily reprezentanty TJ Karate. Uspěly Šáchová i Crhonková  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.