Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči čtyř územních odborů evakuovali turisty z lanovky na Kleť

Porucha na rozvaděči zastavila dnes, 14. července, v poledne lanovku na Kleť. V tu dobu jelo nahoru téměř pět desítek turistů.

Informaci o zastavení lanovky přijali hasiči na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje tři minuty po poledni. Na místo okamžitě vyjely všechny složky jihočeského integrovaného záchranného systému.

Jelikož se předpokládala evakuace všech téměř padesáti osob, byli na místo povoláni profesionální hasiči ze stanic Český Krumlov a Křemže a také další hasiči-lezci ze stanic Prachatice a České Budějovice,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Lanovka s 53 místy byla téměř celá obsazena turisty. Hasiči ihned zahájili jejich evakuaci. Využili především lezeckou techniku a lezecký materiál. Poté, co bylo evakuováno 9 osob, se provozovatelům podařilo lanovku nouzově spustit. Před druhou hodinou odpolední byly všechny osoby vyvezeny.

Nikdo z evakuovaných ani z vyvezených osob nebyl nijak zraněn,“ dodala Matějů.

Tisková zpráva

Štítky hasiči, evakuace, Kleť, porucha, lanová dráha, České Budějovice, Český Krumlov, Jihočeský kraj, Prachatice, Křemže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči čtyř územních odborů evakuovali turisty z lanovky na Kleť  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.