Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na tatami v Rakousku to budějckým karatistům cinklo hned šestkrát

Jedenáct želízek v ohni měl oddíl TJ Karate České Budějovice při sobotním prestižním Austrian Junior Open 2017. Budějčáci nakonec vybojovali šest cenných kovů. Úspěšná rakouská mise byla nejen parádní tečkou za první polovinou letošní sezony, ale především veledůležitou prověrkou před říjnovým světovým šampionátem.

„Turnaj v Rakousku, na který jezdíme pravidelně, byl letos především jakýmsi testem před mistrovstvím světa, které se uskuteční na konci října na Kanárských Ostrovech. Měl nám ukázat případné nedostatky, mezery, na kterých musíme zapracovat, a naopak i přednosti a silnější stránky, o které se můžeme opírat. Právě na poznatcích z turnaje budeme stavět, jak v přípravě, tak i v dalších prověrkách borců před šampionátem. Proto byl turnaj v Rakousku velice důležitý," uvedl hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

Ten byl hlavně z tohoto důvodu s rakouskou misí spokojený. „Nejeli jsme na Austrian Junior Open 2017 s nějakými ambicemi na počet medailí. Jak už jsem řekl, turnaj byl především testovací. Medaile jsou třešničkou. Ale samozřejmě, i já jsem za ně moc rád," dodal Hýsek.

Dostat se na bednu ve zmiňovaném prestižním turnaji, který je pro věkové kategorie dorost, junior a U21, není totiž jednoduchou záležitostí. Vždyť na tatami v Rakousku bojovalo 1200 karatistů z více než 170 zemí, a to nejen z Evropy, ale také ze zámoří.

Austrian Junior Open má v kalendáři Jihočechů pravidelně své místo, a pokaždé to při něm i pěkně zacinká. Letos díky stříbru Adriany Crhonkové a Veroniky Halodové, a bronzovým medailím Moniky Bürgerové, Marka Řeřichy, Tomáše Hermanna a Tomáše Gabriela. Barvy TJ Karate České Budějovice v Rakousku ještě hájili: Martina Šáchová, Adéla Průchová, Klára Halodová, Nela Osouchová a Aneta Růžičková.

„Všichni bojovali, ale jak už jsem řekl, nebyla to honba za medailemi, ale veledůležitá prověrka. A proto turnaj splnil svůj účel," dodal Miroslav Hýsek, který nyní svým svěřencům naordinoval třítýdenní regenarační volno. Ve druhém a třetím červencovém týdnu už budějcké karatisty čeký tvrdá letní příprava.

Autoři | Foto Facebook TJ Karate České Budějovice

Štítky karate, TJ, České Budějovice, turnaj, Austrian Junior Open, Hýsek, test, medaile, Rakousko, Kanárské ostrovy, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tatami v Rakousku to budějckým karatistům cinklo hned šestkrát  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.