Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Temelína se kouzlilo. Nejhezčí čarodějnice „přiletěla“ z Týna nad Vltavou

Odpoledne plné čar a kouzel v sobotu přilákalo k Jaderné elektrárně Temelín téměř 1500 čarodějnic a čarodějů. Děti zde soutěžily o nejlepší masky, vyráběly kouzelné hůlky a plnily úkoly ve strašidelném lese. V infocentru a okolním parku probíhal čtvrtý ročník zábavné akce Temelínské čarování.

Vzduchem létala kouzelná slůvka, rukama procházely karetní triky, vyráběly se kouzelné hůlky nebo se létalo na koštěti. Dohromady si organizátoři pro malé kouzelníky připravili sedm disciplín. Jejich úspěšné absolvování dětem přineslo sladkou odměnu a čarodějnický diplom. A krátce před sedmnáctou hodinou oznámil vedoucí temelínské komunikace Petr Šuleř jméno nejhezčí čarodějnice. Stala se jí čtyřletá Kristýnka Kopačková z Týna nad Vltavou. Udělala tak radost sobě i mamince, která kostým připravovala několik dní. „Je z látky a pytloviny. Jednotlivé kusy jsou k sobě sešité. Celkově příprava kostýmu zabrala tři večery. A jsem ráda, že se Kristýnce líbil a dobře se v něm cítila,“ uvedla spojená maminka Lenka Kubíčková.

Potřetí se temelínského čarování zúčastnila tříletá Dorotka Dudková z Týna nad Vltavou. Loňská vítězka soutěže o nejhezčího ducha přišla i letos v krásném kostýmu. „Jsem tady i s bráškou. Kostým připravovala mamka a moc se mi líbí,“ poznamenala Dorotka. A zatímco Dorotka pobíhala po parku a plnila jednotlivé úkoly, její tatínek Jan Dudek předváděl techniku temelínských hasičů.

Z Dřítně přijela v krásném kouzelnickém kostýmu pětiletá Míša Hošková. „Kostým mám od mamky. Oblékala jsem si ho ale sama. Byla jsem na všech disciplínách a nejvíc se mi líbila hned ta první, kdy jsem si vyrobila kouzelnou hůlku,“ popsala Míša své dojmy.

Spokojeni byli také organizátoři. „Je plné parkoviště, přišlo téměř 1500 lidí, vyšlo počasí a děti se bavily. To je pro nás známka toho, že se akce vydařila. Navíc krásné vystoupení předvedly umělecké soubory z týnského MěDDM. A parádně se předvedli také kynologové a profesionální kouzelník,“ zhodnotil čtvrtý ročník Temelínského čarování Petr Šuleř.

Tři a půl hodiny návštěvníky svým bezprostředním projevem bavil populární moderátor Václav Votava alias DJ Basslicker.

Tisková zpráva

Štítky Temelín, čarodějnice, kouzla, akce, děti, Týn nad Vltavou, Jaderná elektrárna Temelín, maska, Lenka Kubíčková, Václav Votava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Temelína se kouzlilo. Nejhezčí čarodějnice „přiletěla“ z Týna nad Vltavou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.