Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dubenský běh pro dobrou věc už podruhé

PR článek

V Dubném u Českých Budějovic se v neděli 7. května uskuteční 2. ročník Dubenského běhu pro dobrou věc. I letos se poběží pro rodinu, která bojuje za lepší životní podmínky pro své nemocné dítě.

Hrdinou je skoro čtyřletý chlapeček Adámek Hrdý, který trpí vzácným typem svalové dystrofie. Ve svém věku dokáže pouze sedět, pokud ho rodiče posadí, jinak neleze, na bříšku nezvedne hlavu, nepostaví se, nechodí. Kvůli této nemoci má i hodně slabé ruce, nezvedne ani láhev s pitím či malý talíř s jídlem. Každodenní „prací" je protahování velkých kontraktur na nožičkách, cvičení, masáže, prohřívání. Péče o Adámka je čtyřiadvacet hodin denně, budí se i v noci a chce otáčet na druhou stranu.



Novou nadějí pro Adámka je léčba kmenovými buňkami, která by mu mohla pomoci v boji se svalovou dystrofií a poskytnout mu tak možnost lépe si hrát s ostatními dětmi a být více samostatnější.

Léčba bohužel není dostupná u nás v České republice a nehradí ji zdravotní pojišťovny. Adámek je již přijat na kliniku na Filipínách jako vhodný k léčbě. Předem se ale musí za léčbu zaplatit účet, který je vystaven na 1 milion 600 tisíc korun. 

Když dorazíte na Dubenský běh pro dobrou věc přispějete Adámkovi na nákladnou léčbu a vy si užijete stejně skvělý den jako loni. Pořadatelé pro spokojenost všech udělají zase maximum. A program, který začíná v neděli 7. května ve 12:00 hodin, je velice slibný.

Štítky Dubné, léčba, České Budějovice, Česko, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dubenský běh pro dobrou věc už podruhé  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.