Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovický Majáles už počtrnácté. A zase bude plný novinek

PR článek

Budějovický Majáles se během čtrnácti let své existence naplno vryl do povědomí lidí ve městě. A jak už je zvykem, i letos přinese ve dnech od 22. do 26. května, kromě tradičních a oblíbených akcí, spoustu novinek a progresivních bodů programu z celého světa.

Letos tomu bude už čtrnáct let, co Budějovický Majáles poprvé zapustil kořeny v našem městě. A již od svého počátku se snaží dát všem obyvatelům Českých Budějovic možnost zažít věci, které se často značně odlišují od konceptů klasických Majálesů v jiných městech. Cílem festivalu je oživit Budějce pro všechny generace, od dětí až po seniory, čemuž je také uzpůsoben celý program. S tímto cílem pak jednoznačně koresponduje například spolupráce s Českým rozhlasem České Budějovice, Jihočeským divadlem a dalšími významnými institucemi českobudějovického kulturního života.

Další originalitou je i samotný organizační tým, který se skládá z více jak 80 studentů středních a vysokých škol, kteří se bez nároku na plat a ve svém volném čase realizují na projektu ve vlastních subtýmech, tvořících pak rozvětvenou organizační strukturu. Získávají tak mnoho cenných zkušeností, které jim ve spojení se školou nabízejí velkou možnost uplatnění i na mnohem větších projektech či v soukromých firmách. Majálesový tým si totiž také striktně vychovává své vlastní programátory, grafiky, copywritery, čímž jednoznačně šetří peníze na externích službách.

Festival i letos zachovává svůj pětidenní koncept, zakončený Open Air na Sokolském ostrově. Během týdne se pak můžeme těšit na několik bloků, mezi které patří například Rodinné odpoledne, při kterém je pokládán velký důraz na atrakce a program převážně pro rodiny s dětmi, nebo Celoměstský piknik, jenž má za úkol spojit celé město a dát prostor ke sdílení a sbližování. Každý den je poté zakončen večerním programem v několika klubech, kde můžou návštěvníky potěšit takzvané Žánrové večery, které se snaží nabídnout všechny hudební styly od elektronických až po kytarové. Od pondělí do čtvrtka pak bude probíhat celodenní program v budově Českého rozhlasu, kde se návštěvníci budou moci těšit na přednášky, besedy, či hudební repertoár.

Město se tak již teď může začít těšit na další skvělou kulturní náplň Budějovického Majálesu a my si můžeme jen přát, ať je ten poslední květnový týden opět ve znamení sluníčka a dobré nálady.

Autoři | Foto budejovickymajales.cz

Štítky České Budějovice, Český rozhlas, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles už počtrnácté. A zase bude plný novinek  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.