Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští kriminalisté po čtyřech měsících uzavřeli vyšetřování vraždy policisty

Po čtyřech měsících vyšetřování uzavřeli jihočeští kriminalisté případ vraždy z loňského prosince. Tehdy agresivní mladík v malé vesničce nedaleko Olešníku na Českobudějovicku ohrožoval nejdříve ostatní obyvatele rodinného domu a pak zaútočil nožem na muže zákona, kteří incident přijeli řešit. Dva zasahující policisty pobodal. Nadpraporčík Václav Haase dva dny po útoku těžkým zraněním v nemocnici podlehl.

Osmnáctiletý agresivní mladík ohrožoval v neděli 18. prosince loňského roku v rodinném domě v malé obci u Olešníku další členy domácnosti. Vše se odehrálo krátce před polednem. Do rodinného domu, kde řádil mladý agresor, který napadal ostatní osoby, vyjela dvoučlenná hlídka policistů z obvodního oddělení v Hluboké nad Vltavou. Když mladík viděl policisty, tak veškerý atak směřoval proti nim a k zesílení svého jednání použil dřevěnou tyč. V době zákroku, když se policisté snažili muže zpacifikovat, sáhl po noži a oba policisty pobodal. I přes těžká zranění se policistům podařilo agresora zpacifikovat a zadržet až do příjezdu posil.

Útočník skončil v policejní cele a oba zasahující policisté v českobudějovické nemocnici, kde se podrobili operaci, Jeden z nich však nepřežil.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík pobodal u Olešníku dva policisty. Ti ho přesto stačili zpacifikovat 
                         Pobodaný hlubocký policista v nemocnici prohrál svůj boj o život

„Kriminalisté jihočeského krajského ředitelství vyšetřování teď ukončili a kompletní spisový materiál v pondělí předali krajskému státnímu zástupci k podání obžaloby. Pachatel, který je stíhán vazebně, tak nejspíš bude obžalován z trestného činu vraždy, dílem dokonaného a dílem spáchaného ve stadiu pokusu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Mladému vrahovi hrozí až osmnáct let za mřížemi, ale může dostat i trest výjimečný.

Štítky vražda, rodinný dům, Olešník, okres České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští kriminalisté po čtyřech měsících uzavřeli vyšetřování vraždy policisty  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.