Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Českých Budějovicích nastoupí za národní tým Mrázek, Gudas nebo Voráček

Pět hráčů z NHL uvidí budějčtí diváci v reprezentačním dresu během Českých hokejových her, které začínají už ve čtvrtek. Poslední akci před nadcházejícím mistrovstvím světa ve Francii a Německu zahájí v Budvar aréně duel mezi Českou republikou a Finskem.

Na ledě, kde ještě minulý týden hráli hokejisté Motoru baráž o extraligu, teď nastoupí opravdové hvězdy. S týmem už trénují někteří borci ze zámoří, na světový šampionát pak dokonce výběr doplní Tomáš Plekanec z Montrealu. Dres národního celku během posledního turnaje Euro Hockey Tour obléknou Petr Mrázek, Michal Kempný, Jakub Kindl, Radko Gudas a Jakub Voráček.


Nominace České republiky pro poslední turnaj Euro Hockey Tour v Budějcích.

„Co se týče přípravy, tak jsme nabírali hráče, kteří postupně vypadávali z jednotlivých soutěží. Nyní probíhají intenzivní jednání s hráči ze zámoří. Soupiska ještě není uzavřená. Snažíme si letos držet širší kádr. Nevíme, s kolika hráči ze zámoří můžeme počítat, a musíme počítat se zraněními. Chceme vzít na mistrovství pět formací a tři brankáře,“ uvedl na tiskové konferenci v Praze trenér národního týmu Josef Jandač.

Domácí střídačka není Jandačovi v Českých Budějovicích neznámá. Pod jeho vedením postoupil klub do české extraligy, stal se vítězem základní části a získal bronzové medaile. Společně s ním se Budvar aréně představí i budějcký odchovanec Roman Horák, který už si zahrál NHL a momentálně působí v KHL. První otevřený trénink má národní tým už dnes od 17 hodin.

Národní tým oblékne v 1. třetině utkání proti Švédsku speciální retro dresy.

Program turnaje:

Čtvrtek 27. 4. 2017

Finsko – Česká republika 18:30
Švédsko – Rusko (hraje se ve Švédsku)

Sobota 29. 4. 2017

Rusko – Finsko 13:00
Česká republika – Švédsko 17:00

Neděle 30. 4. 2017

Švédsko – Finsko 14:30
Česká republika – Rusko 18:30

Foto Twitter Hokejový nároďák

Štítky národní tým, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Voráček, Radko Gudas, Petr Mrázek, Česko, Finsko, National Hockey League, Budvar aréna, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích nastoupí za národní tým Mrázek, Gudas nebo Voráček  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.