Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaro je pro mnoho z nás nejhezčím obdobím roku

PR článek

Příroda se probouzí, nakvétají ovocné stromy a první květiny. Období vysévání, sázení, střihání, přesazování je tady a nás čeká samá příjemná a tvůrčí práce. A když se zeptáte zahradníků, kdy je to v jejich zahradnickém centru nejkrásnější, neváhají a odpoví, že právě teď, na jaře.

Při vstupu do Zahradnického centra Ferenčík v Českých Budějovicích každého přivítá omamná vůně bylinek, nejen těch běžných jako je rozmarýn, koriandr, levandule, máta, meduňka, tymián, dobromysl, oregano nebo bazalka. V zahradnickém centru lze najít i netradiční bylinky jako je citrónová tráva, ananasová a jahodová máta, řecká bazalka a bazalka na pesto, křen wasabi, estragon nebo yzop.

A když člověk projde dál do venkovní zahrady, oslní ho záplava barev - kvetou azalky a rododendrony, sakury, zlatý déšť, ke květu se chystají hortenzie a tavolníky. Začínají se vybarvovat japonské javory, svěží zelenou barvou to vyvažují okrasné jehličnany.

Pokud stále ale návštěvník má málo barev, pak musí zamířit do úseku s letničkami. Tam najde muškáty převislé a vzpřímené, surfinie, fuchsie, begónie, million bells, bakopy a balzamíny a další. Každá květina jinak barevná, každá jinak krásná.

Pro mlsné jazýčky je připravena ovocná zahrada s širokým výběrem ovocných stromů a keřů, oblíbené jsou kanadské borůvky nebo třeba jahody, stále více zákazníků vyhledává sazenice zeleniny, protože není nad doma vypěstovaná rajčata, okurky a papriky. Ti, kteří nemají zahradu, nemusí zoufat. Najdou v českobudějovickém zahradním centru velký výběr okrasných i užitkových rostlin, které se dají pěstovat v nádobách na terase či balkóně. U Ferenčíka všem rádi poradí, jak rostliny ošetřovat a hnojit, aby se každý těšil z jejich krásy a užitku.

Nechtějí-li mlsouni sami pěstovat, mohou si v zahradnickém centru vybrat z nepřeberného množství džemů, pest, čatní, paštik, sirupů, čajů bylinných, ovocných i pečených, výborné čokolády a vín.

A pokud zákazníci nejsou zrovna milovníci zahradničení, mohou vybírat z rozsáhlé kolekce bytových dekorací. A to jak jarních, tak celoročních, originálního nádobí a skla, vonných svíček nebo třeba luceren.

Ke svátečním příležitostem zájemcům vazačky zahradnického centra připraví kytici z řezaných květin, A připraví také svatební výzdobu nebo smuteční kytice a věnce.

Někoho procházka rozkvetlým českobudějovickým Zahradnickým centrem Ferenčík nabije novou energií, někoho přemýšlení na výběrem rostlin trochu unaví. Může se však občerstvit v tamní kavárně s výbornou kávou, čajem v bio kvalitě, domácími limonádami a výbornými zákusky.

A až si doma všechno vysázíte a zalijete a ostříháte a naaranžujete, nezapomeňte také na své krásné zahradě nebo barevné terase pořádně odpočívat.

Štítky bazalka, zahrada, České Budějovice, ovocný strom, květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaro je pro mnoho z nás nejhezčím obdobím roku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.