Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích ozdobí pěvkyně Jana Šrejma Kačírková

Po čtyřech letech se do České republiky vrací nejprestižnější z turnajů evropské hokejové tour. Poslední prověrka evropských top týmů před mistrovstvím světa, se bude konat od 27. do 30. dubna v Českých Budějovicích za účasti celků Česka, Finska, Švédska a Ruska. Státní hymny všech zúčastněných zemí zazní na ledě Budvar arény z úst skvělé sopranistky Jany Šrejma Kačírkové, sólistky opery Národního divadla v Brně. Už jen přítomnost oceňované pěvkyně, pravidelně účinkující na scénách Národního divadla v Praze, Národního divadla moravskoslezského i Slovenského národního divadla, dělá z Carlson Hockey Games 2017 mimořádnou událost.

V Českých Budějovicích je tato nová nastupující hvězda evropské operní scény doma a na turnaj se moc těší. Státní hymnu už zpívala při letošním play-off první hokejové ligy před zápasy HČ ČEZ Motor České Budějovice s Přerovem a Slavií. Hala ji ocenila bouřlivým potleskem. Stejně jako při zatím poslední mimořádné akci před Velikonocemi v Obecním domě v Praze, kde přednesla Stabat mater Antonína Dvořáka.

„Byly to dva krásné koncerty, po kterých nebral potlesk konce,“ vybavila si Jana Šrejma Kačírková. „Veřejná generálka i večerní koncert byly nabité. Lidé naše vystoupení opravdu ocenili, měli jsme z toho všichni nádherný pocit,“ doplnila populární pěvkyně.

Carlson Hockey Games 2017 se budou hrát ve třech dnech. Po čtvrtečním souboji Čechů s Finy od 18:30 hodin bude v pátek volno. Další utkání čtvrtečního programu Švédsko – Rusko se totiž uskuteční ve Švédsku. V sobotu od 13 hodin se představí Rusko proti Finsku. Od 17 hodin se bude hrát zápas Česká republika – Švédsko.

„Tady budu zpívat jen švédskou hymnu. Českou zazpívá Petr Kolář,“ podotkla Jana Šrejma Kačírková. Oba interprety večerního zápasu doprovodí na housle Pavel Šporcl. Úvod tedy bude patřit rodákům z Českých Budějovic. V neděli od 14:30 hodin se utkají Švédové s Finy a od 18:30 Češi s Ruskem. Opět vystoupí i úspěšná sopranistka.

Kromě hymny obou zemí před každým zápasem se před utkáním s Finskem publikum minutou ticha pokloní památce nedávno zesnulého Gustava Bubníka, který se dostal do hokejové síně slávy v Česku i ve Finsku. Utkání Čechů se Švédy bude vzpomínkou na 70 let starý titul mistrů světa pro Československo. Tehdy v roce 1947 byli největším soupeřem československých hokejistů právě Švédové. V Budvar aréně nastoupí Češi na první třetinu v retro dresech. Nebudou to ovšem ledajaké repliky, ale skutečně pletené svetry, které se v té době při hokeji nosily.


Carlson Hockey Games 2017 

Turnaj bude i příležitostí ke gratulacím legendám tuzemské reprezentace. Divákům se představí hned čtyři jubilanti. Útočníci Jan Hrbatý a František Ševčík letos slaví 75. narozeniny, dlouholetý masér reprezentace Pavel Křížek má sedmdesátiny a hokejový inženýr z branky Jiří Králík pětašedesátiny. V Českých Budějovicích odehrála tuzemská reprezentace 12 zápasů. První v březnu 1949 s Rakouskem vyhrála 16:2. Naposledy zde hrálo Česko v dubnu roku 2012, kdy byla dvakrát soupeřem německá reprezentace. V rámci Euro Hockey Challenge Češi vyhráli vždy 3:2. Jednou rozhodli v prodloužení a podruhé v nájezdech. České hokejové hry, které se letos konají jako Carlson Hockey Games 2017, se naposledy uskutečnily v roce 2013 v Pardubicích. V dosud odehraných devatenácti ročnících vyhráli Češi a Finové šestkrát, Rusové čtyřikrát a Švédové třikrát. V Budvar aréně se mohou diváci těšit na téměř kompletní sestavy všech čtyř reprezentací, které budou ladit formu těsně před mistrovstvím světa ve Francii a Německu.

Tisková zpráva

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Jana Šrejma Kačírková, Česko, hokej, Rusko, Finsko, Švédsko, národní hymna, Budvar aréna, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích ozdobí pěvkyně Jana Šrejma Kačírková  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.