Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Američtí fotbalisté Budweis Hellboys se představí poprvé doma

Tým amerických fotbalistů Budweis Hellboys patří v nové sezoně k favoritům třetí ligy skupiny Jih. A dnes se pekelníci představí poprvé před domácím publikem. Od 14 hodin na atletickém stadionu na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích hostí rivala z Pardubic, East Bohemia Bucks.

Hellboys se v neděli 23. dubna se budou chtít doma proti týmu z Pardubic určitě blýsknout. Nejen proto, že jim nevyšel start do sezony podle představ, když prohráli v Přerově, ale protože patří k favoritům třetiligové skupiny Jih. A navíc, pomýšlí na mety nejvyšší. 

„Máme ty nejvyšší cíle. Loni nám finále uteklo mezi prsty, proto se chceme letos do finále nejen dostat, ale hodláme ho i vyhrát," tvrdí odhodlaně Jaroslav Zeman, defensive lineman Budweis Hellboys.

Na Hellboys v této sezoně čekají ve skupině týmy, se kterými se loni nepotkali, protože po změnách ve třetí lize v ní nezůstal kámen na kameni. A proto Hellboys toho o nedělním soupeři moc neví. Vlastně vůbec nic. „Mohli jsme pracovat jen s informacemi, které jsme zjistili v minulých letech. Ovšem doufáme, že pro nás zápas dopadne lépe než před dvěma týdny v Přerově, kde se nám bohužel moc nedařilo. Uděláme maximum, abychom zvítězili. Určitě se nám bude hodit podpora fanoušků. Proto lidičky, přijďte nás podpořit, velmi rádi vás přivítáme na stadionu," zve na nedělní bitvu Zeman.

Třetiligový tým amerického fotbalu Budweis Hellboys doznal před novou sezonou několika změn. „Sestavu se nám letos povedlo doplnit o několik velmi talentovaných nováčků. Bohužel, jako každy rok, také pár hráčů skončilo nebo odešlo do jiných týmů. Také nás opustil hlavní trenér Carlos Yanes-Roca, který s námi z pracovních důvodů musel rozvázat spolupráci. Trenérské taktovky se chopil Petr Jindra, který v týmu působí již dlouho a má mnoho zkušeností z hostování v jiných týmech nebo v reprezentaci," říká Jaroslav Zeman.

Pekelníci z Budějc mají řadu smělých plánů. Kromě zmiňovaných nejvyšších cílů ve třetí lize amerického fotbalu by velice rádi o sobě dali také mnohem víc vědět doma, v Českých Budějovicích. „Chceme se aktivněji zapojit do dění ve městě a přitáhnout tak k americkému fotbalu více lidí. A to buď jako naše nové spoluhráče, posliy, nebo jako fanoušky, příznivce. Proto se například náš klub zúčastní akce pro děti Sporťáček," podotýká českobudějovický americký fotbalista a v té souvislosti připomíná už před lety načatou spolupráci s centrem Arpida. „V té rozhodně chceme pokračovat," potvrzuje. 

Budweis Hellboys fungují už deset let a na konec letošního léta chystají oslavy tohoto výročí.

Autoři | Foto hellboys.cz

Štítky fotbalista, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, Jaroslav Zeman, americký fotbal, Přerov, Petr Jindra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Američtí fotbalisté Budweis Hellboys se představí poprvé doma  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.