Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Postupový sen je pryč. Hokejisté Motoru zápas roku nezvládli

Čekání na návrat mezi elitu pokračuje. Zápas roku hráči Českých Budějovic před vlastním publikem nezvládli a s definitivní platností zůstávají ve WSM lize i pro sezonu 2017/2018. Vyprodaná Budvar aréna viděla v rámci předposledního barážového utkání prohru s Pardubicemi 1:3.

Dynamo začalo zostra a díky dobrému pohybu naprosto neškodné motoráky předčilo. Vyloženou šanci zahodil ve čtvrté minutě během přesilové hry obránce Schaus, když jeho střelu z bezprostřední blízkosti Kváča vychytal. Po velkém závaru před budějckou klecí na konci 11. minuty se ještě stav neměnil. Když zbývalo z úvodní třetiny odehrát tři a čtvrt minuty, hosté využili Pavlinovu chybnou rozehrávku a šli dopředu dva na jednoho. Mucha zůstal před Kváčou bezradný, David Tomášek si vyměnil kotouč s Bártou a přesnou střelou do horní poloviny branky otevřel skóre utkání.

Nervozitou svázaní hráči Motoru ve druhé periodě zvýšili útočnou aktivitu, na průměrně hrající Pardubice to však stejně nestačilo. Ve 23. minutě dorážel pouze do Růžičkova betonu Nouza, za jedenáct minut šel sám na pardubického gólmana Vlček, bohužel zakončení uspěchal a jeho střelu švihem muž v masce vyrazil. Největší šanci hostů měl o několik okamžiků dříve Trončinský, když orazítkoval tyčku.

Dvacet minut, které mělo rozhodnout o osudu celé sezony. Taková byla závěrečná třetina v této hokejové sezoně na ledě českobudějovické Budvar arény. Extraligový sen se začal bortit ve 44. minutě. Kanadský bek Schaus pálil do zadního mantinelu, odtud se kotouč odrazil k levé tyčce, kde vyčkával Hubáček, následné plácnutí pardubického útočníka do puku skončilo na holi Rastislava Špirka a ten se před odkrytou sítí nezmýlil – 0:2.

Hokejovou parádičku předvedl ve 48. minutě bývalý reprezentační kapitán Rolinek. Skokem na útočné modré čáře zachytil dlouhou přihrávku od svého spoluhráče a uháněl na branku sám. Kváča jeho koncovku chytil do lapačky, stejně jako následnou dorážku Nahodila.

Motoráci toužili po vyrovnání a v dalších minutách několikrát před Růžičkou nebezpečně zahrozili. Bohužel ale bez gólového efektu. Jiskřičku naděje vykřesal domácím v čase 55:56 hráč, který do Českých Budějovic přišel v průběhu sezony z druholigového Písku. Filip Vlček k obrovské radosti všech přítomných tečoval nahození Fillmana – 1:2.

Sekundy v závěru utíkaly neuvěřitelnou rychlostí, o to víc zamrzela spálená gólovka Nouzy, který v ideální pozici trefil pouze Růžičku. Dvě a půl minuty před koncem trenéři odvolali z branky Petra Kváču a Motor to zkoušel v šesti. Jenže v jednu chvíli se na ledě objevilo sedm domácích hráčů, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Frustrovaný kapitán Novák v reakci na vyloučení golfákem odpálil puk ze středního pásma a pořádnou ranou rozbil plexisklo za vlastní brankou.

Posledních osmdesát sekund utkání se tak mohlo dohrát až po čtvrthodinové technické přestávce, určené k výměně celé tabule na zadním hrazení. Mezitím začali stadion opouštět „opravdoví fanoušci“. To si domácí mužstvo ani omylem nezasloužilo... Hra bez brankáře těsně před hvizdem vyústila v branku Lukáše Nahodila do prázdné budějcké klece. Vědomí, že prohra 1:3 znamená definitivní konec nadějí na postup do nejvyšší tuzemské soutěže, srazilo domácí hráče na kolena. Pavlin, Heřman, Chovan, Nouza, Kváča (nejlepší hráč sezony podle hlasování fanoušků) – tvrdí chlapi měli při emotivní rozlučce s věrným publikem oči plné slz...

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Úvodních dvacet minut jsme měli velice špatných. O přestávce jsme zpřeházeli sestavu a došlo k oživení, dotahovat ztrátu 0:2 je ale hrozně těžké. V závěru jsme se po gólu Vlčka zvedli a dostali se do několika slibných situací. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Nouza. Celou sezonu to ale hrajeme na málo gólů. Bez produktivity nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek.“

Otakar Janecký (HC Dynamo Pardubice): „Jsme rádi za tři body. Nebylo to jednoduché, Budějovice šlapaly, šlapaly a šlapaly. Musím pochválit celý tým včetně gólmana, kluci odevzdali stoprocentní výkon. Za to jim děkujeme.“

Extraligová baráž se uzavře v neděli závěrečným dvanáctým kolem. Budějcký Motor bude hrát v Karlových Varech.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Vlček (Fillman) – 17. Tomášek (M. Bárta), 44. Špirko (Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský). Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Rob, Vak, Hřebejk – Dostálek, Babka, Šulek – J. Bárta. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Dynamo Pardubice: Růžička (Hübl) – Ščotka, Schaus, Chaloupka, Trončinský, Čáslava, Ovčačík, Zajíc – Rolinek, Nahodil, P. Sýkora – Hubáček, Špirko, J. Sýkora – Beran, Tomášek, M. Bárta – Panna, Kaut, Starý. Trenér Miloš Holaň.

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 11. kole: 1. Jihlava (20 bodů), 2. Pardubice (17), 3. Karlovy Vary (16), 4. ČEZ MOTOR (13).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, Budvar aréna, Petr Kváča, Filip Vlček, David Tomášek, Lukáš Nahodil, HC Energie Karlovy Vary, Antonín Stavjaňa, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postupový sen je pryč. Hokejisté Motoru zápas roku nezvládli  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.