Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějovičtí ragbisté pořádají setkání generací

„Den s rugby - setkání generací“ pořádá v sobotu 22. dubna Rugby club České Budějovice. Na hřišti univerzitního areálu na Dlouhé louce bude program pro ty, kteří rugby znají i pro ty, kteří tento sport viděli jen v televizi. Pro děti jsou připraveny ukázky a soutěže s rugby tématikou, bude probíhat turnaj rugby 7‘s 1. série žen a na závěr muži přivítají favorita soutěže RC Dragon Brno. Součástí je i setkání s hráčů, kteří hráli rugby v osmdesátých letech na TJ Meteor.

Před třemi lety při českobudějovickém klubu vznikl pod přezdívkou Bizoni i dětský oddíl. „Zveme všechny rodiče, aby se přišli přesvědčit, že je rugby vhodné i pro jejich děti. Je to sport, který klade silný důraz na fair-play, přátelství a respekt k soupeři. A kromě fyzické kondice pomáhá budovat i charakter,“ upozorňuje trenér mládeže Jaroslav Hrubý.

Ženský tým RC České Budějovice hostí soutěžní turnaj takzvaného „sedmičkového“ rugby, varianty která je olympijskou disciplínou. Oproti klasickému rugby s patnácti hráči se hraje pouze v sedmi, turnajový způsobem, pouze na 2x7 minut místo 2x40. Zápasy jsou méně kontaktní s více sprinty a dlouhými přihrávkami. „V loňské sezoně ženský tým ukázal, že chce hrát pěkné rugby, a postup z druhého místa to potvrdil. Turnaj 1. série rugby 7‘s žen začíná v 10 hodin, hrát se bude celkem jedenáct utkání.“ vysvětluje Miroslava Čermáková.

„V podzimní části sezony naši muži vybojovali postup do Národní ligy, druhé nejvyšší soutěže. Je to pro nás velký úspěch a zároveň výzva, budeme se utkávat se širším záběrem kvalitnějších soupeřů, díky čemuž se můžeme dále zlepšovat. Srdečně zveme všechny zájemce. Vstup je zdarma, občerstvení zajištěno. Je to příležitost zažít příjemný a zajímavý den,“ zve na sobotní akci předseda RC České Budějovice Petr Klíma.

Program Dne s rugby - setkání generací (22. dubna):
10:00 - 14:00: turnaj žen v 7´s I. Série
10:00 - 13:00: soutěže a nábory dětí a mládeže
15:00 - 17:00: utkání Národní ligy RC České Budějovice - RC Dragon Brno
18:00 - 23:59: Setkání olboys Meteor, hráčů a fanoušků RC ČB - Restaurace Juvel

Tisková zpráva | Foto Jan Pirgl

Štítky ragby, soutěž, České Budějovice, RC Dragon Brno, olympijské hry, Petr Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovičtí ragbisté pořádají setkání generací  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.