Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Koncert Lenky Nové, Divadelní festival Proměn, suity v kostele nebo DJ Wich

Ani na Velikonoce se nebudete nudit. Páteční program je sice tentokrát poněkud klidnější, všechno vám ale vynahradí sobota, kdy můžete jít zapařit nebo se pobavit při stand-up comedy. Pondělní volno využijte k návštěvě představení v rámci Divadelního festivalu Proměn.

Pátek 14. dubna

České Budějovice

Suity pro sólové violové violoncello J. S. Bach – P. Nouzovský – Kostel sv. Jana Nepomuckého – 15:00
14 Suitů pro sólové violoncello J. S. Bach v provedení Petra Nouzovského a velkopáteční rozjímání o utrpení a lásce recituje Tomas van Zavrel.

Lenka Nová – Klub Slavie – 21:00
Na podzim roku 2016 vydala nezapomenutelná zpěvačka se sametovým hlasem Lenka Nová své třetí sólové album s názvem 40. Na zhudebnění jedinečných textů Michala Horáčka se podílela nejen samotná interpretka, ale i jiné hvězdy české hudební scény. Nedílnou součástí vystoupení Lenky Nové je kapela ve složení – Matej Benko (piano), Lukáš Pelikán (kytara), Jan Tengler (kontrabas) a Pavel Bady Zbořil (bicí).

Wash Up! / Computerartist (Eatbrain, Hoofbeats Music), Camel – Komiks klub – 21:00
Wash Up! DJs: Computerartist, Camel, Syndrome, Brock, Dirty_boy.

Sobota 15. dubna

České Budějovice

Koncert Romana a Miloše – Restaurace Prorockbar – 19:30
Koncert Romana Dragouna a Miloše Švece.

Underground Comedy – večer standupových vystoupení – Horká vana – 20:00
Originální stand-up show, žádné kostýmy, role ani rekvizity. Skvělí komici, kteří vystupují sami za sebe. Komici z Undrground Comedy vám naservírují dávku ostrého nekorektního humoru.

DJ Wich – Veni, Vidi, Wich tour 2017 – River music club – 20:00
Na jaro jsme pro Vás připravili DJ Wiche, který je jedním z nejslavnějších a nejúspěšnějších DJs československé hip-hopové scény. DJingu se začal věnovat v roce 1998. V prosinci vydal desku Veni, vidí, Wich.

Mordors gang a DJ Vlk Sklenička – Vatikán – 20:00
Poprvé nás do „nového“ Vatíku přijedou potěšit staří dobří Mordoři a s nimi si zahraje legendární DJ Vlk Sklenička.

Sound Train – DJ Citizen X, Body Bass, Edward Traumaxowski – Komiks klub – 21:00
DJ Citizen X – vlastním jménem David Nejedlý – začal pořádat malé raves party v Českých Budějovicích v 90. letech. Po otevření legendárního clubu New York se jeho činnost přesunula sem, kde začal pravidelně hrát jako DJ Citizen X.

Neděle 16. dubna

České Budějovice

Velikonoční jógový brunch - Beseda malý sál - 10:00
Jógová praxe, živá hudba, vědomé bytí, jarní očistný rituál, vegan brunch, meditace, benefiční market. Rezervace na info@hvezdice.cz, nebo na facebooku o.s. Hvezdice. Další info na www.hvezdice.cz.

Divadelní festival Proměn: Plovárna – Bratři v tricku – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 19:30
Nechte na sebe dýchnout atmosféru časů minulých, kdy muži pečovali o své zdraví a tělesnou čistotu v říčních lázních. Představení je volně inspirováno novelou Rozmarné léto Vladislava Vančury. Festival Proměn je rodinný divadelní festival, kterým si chceme zpříjemnit a oslavit velikonoční svátky v Českých Budějovicích.

DnB BreakDown / Volume Plus (Drumbassterds crew, LiR) – Komiks klub – 21:00
Matouš alias DJ Volume Plus má k drumandbassu blízko už pěkně dlouho. Za 6 let DJingu si zahrál jak po boku celé české špičky, tak po boku zahraničních jmen. Jeho sety vynikají především častými double dropy, dlouhými mixy a prokládáním pomocí třetího a čtvrtého kanálu, takže tracky se jen sypou! Můžete se vždy těšit na kreativní set plný bass, vokálů a melodií, podaných takovým způsobem, že nebude nikdy chtít, aby přestal hrát.

Pondělí 17. dubna

České Budějovice

Divadelní festival Proměn: Vlk a hlad – Jakub Folvarčný – Horká vana – 14:30
Dejte vlkovi hlad a on pohne nejen světem vaší fantazie, ale také zažitým světem pohádek, který už vám nikdy nebude připadat stejný. Představení, které původně vzniklo ve finském jazyce. Festival Proměn je rodinný divadelní festival, kterým si chceme zpříjemnit a oslavit velikonoční svátky v Českých Budějovicích.

Divadelní festival Proměn: Náš Eman aneb Nefňukej! - Divadlo Tondy Novotného – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 16:00
Vstupujeme, bez zdlouhavé expozice, do příběhu bezrukého a beznohého chlapce, který touží vystupovat v cirkuse jako artista. Zdánlivě jednoduchá, ale v detailech promyšlená scénografie, nám pod rukama na slovo skoupého vypravěče zprostředkovává soužití otce a syna a posléze i kouzelnou atmosféru a prostředí cirkusu s krásnou artistkou. Festival Proměn je rodinný divadelní festival, kterým si chceme zpříjemnit a oslavit velikonoční svátky v Českých Budějovicích

Divadelní festival Proměn: Gagarin – Športniki – Studentský kostel sv. Rodiny – 18:00
Soubor divadla Športniki přiváží svou další inscenaci pojednávající o životě a díle Jurije Alexejeviče Gagarina, prvního člověka ve vesmíru. Loutky, zpěvy, tance. A ke slovu přijdou i filmové týdeníky. Festival Proměn je rodinný divadelní festival, kterým si chceme zpříjemnit a oslavit velikonoční svátky v Českých Budějovicích.

Velikonoční Šrája@Free Mondays – Café Hostel – 19:00
Šrája – písničkář a šoumen. V rámci jihočeské zastávky vystoupí na prknech Hostelu.

Divadelní festival Proměn – Ochutnávka chleba a vína – Horká vana – 20:00
Víno a chléb jsou druzi, kteří odpradávna doprovázejí lidské žití. Ochutnáme živá vína, jenž zachycují práci vinaře i duch místa. Zakousneme chléb, jenž byl vykvašen pomocí vinných kvasnic. Oslava kvašení, života a zrození.

Autoři | Foto djwich.com

Štítky divadelní festival, DJ Wich, kostel, Lenka Nová, České Budějovice, představení, Velikonoce, Johann Sebastian Bach, proměna, chléb, Jurij Alexejevič Gagarin, Jan Nepomucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Koncert Lenky Nové, Divadelní festival Proměn, suity v kostele nebo DJ Wich  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.