Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcká radnice bude v noci z neděle na pondělí svítit modře

Každému, kdo bude mezi nedělní devátou hodinou večerní a pondělní šestou hodinou ranní procházet přes budějcké náměstí, se naskytne krásný a vzácný pohled. Radnice totiž bude svítit modře. Proč?

Budějcká radnice se tímto krokem připojuje k celosvětové kampani „Rozsviťme se modře“, která má veřejnost více upozornit na problematiku autismu. „Symbolicky tak vyjádříme pochopení autistům, ale i těm, kteří se o ně starají a snaží se o to, aby byl jejich život plnohodnotný. Navíc se tak stane pouze den před oficiálním otevřením Auticentra v Plzeňské ulici, kde nyní finišují dokončovací stavební práce. Celkové náklady oprav a investic ve výši tři miliony korun financovalo město. Zázemí tam najdou autisté z jihu Čech a věřím, že se jim tam bude líbit,“ říká primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.

Auticentrum bude slavnostně otevřeno 4. dubna a bude poskytovat dětem a dospělým do 45 let s autismem či Aspergerovým syndromem aktivizační služby „Tyto služby budou fungovat vždy od pondělí do čtvrtka v čase od 7.30 do 18.30 a v pátek od 7.30 do 14.00 hodin. Každý první víkend v měsíci bude ještě poskytována odlehčovací služba,“ dodává Martina Bromová z Auticentra.

Štítky Jiří Svoboda, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká radnice bude v noci z neděle na pondělí svítit modře  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.