Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Muzikantský bál, Asonance, Top Dream Company, Pokáč i Hudba Praha Band!

Koncerty a nabídka hudebních klubů na konci týdne nadchne příznivce funky, techna, rocku, klasiky i folkloru. V sobotu také proběhne slavnostní předání cen Jihočeské Thálie.

Pátek 24. března

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Dítě a kouzla & Kouzla a dítě – DK Metropol – 17:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Koncert pro Katku aneb přivítejme jaro dobrým skutkem – Evangelický kostel – 18:00
Katka je patnáctiletá dívka, která se narodila zcela zdravá a užívala si života. Před krátkým časem ji přepadla zákeřná choroba, která ji zbavuje sluchu a zraku. Jde o progresivní syndrom. Pomůžete ji? Zakoupením vstupenky tak učinit můžete.

LiStOVáNí / Mít a nemít – Studiová scéna Na Půdě – 18:30, 20:30
Mít a nemít – Ernest Hemingway. Třicátá léta, hospodářská krize, kapitán Harry Morgan, drsný život na moři, galony pašovaného rumu mezi Kubou a Floridou, hodně střelby, dobrodružství, ale i humoru, a hlavně Ernest Hemingway! Klasika z roku 1937.

Muzikantský bál – DK Metropol – 19:30
Tradiční vrchol plesové sezóny. O zábavu se postará více než patnáct kapel a orchestrů různých hudebních žánrů ve všech prostorách Metropolu. Těšit se můžete na populární Babouky, Rozhlasový swingový orchestr, Skalačku, The Sinners, Helios, The Fellows, The Sailors a mnohé další.

Asonance – Klub Slavie – 20:00
Skupina Asonance patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně – její vznik se datuje až do roku 1976. Skupina patří k uznávaným interpretům irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb jako jsou reel, jig nebo hornpipe.

Food Not Bombs Benefice: 0100, Tosiro, Potmě – Velbloud Music Bar – 20:00
Společně s NAAB benefice na činnost. Účast zatím přislíbili: Tosiro, nulajednanulanula, Potmě a další kapely v jednání!

Basstard Beatz w/ Freezer (Hypno808 & Sapyens rec.) – Komiks klub – 21:00
Freezer je český multižánrový producent a DJ, který vydal své debutové album Black Box na labelu Hypno 808. Jeho produkce v poslední době zasahuje i přímo do UK.

SNBM, Melvin Coxx, John Baker, House of Madness – K2 – 21:00
Pokračování oblíbené rezidentní nocí House of Madness. Těšte se na DJ SNBM, DJ John Baker, DJ Melvin Coxx.

Sobota 25. března

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Josef Kainar: Zlatovláska – Metropol – Divadelní sál – 10:00
Oblíbené Těšínské divadlo nastudovalo klasickou pohádku o šikovném Jiříkovi, který rozuměl řeči zvířat a jeho strastiplné pouti za krásnou zlatovlasou princeznou.

Pohádky ve Vaně: O Palečkovi – Divadlo LUK z Bavorova – Horká vana – 10:15
Klasická pohádka, která děti vtáhne do děje.

Dámský krejčí – Divadlo U Kapličky – 19:00
Studentský divadelní soubor Šramot uvádí situační komedii od světoznámého autora tohoto žánru. Záletník a notorický lhář doktor Moulinot se tak zaplete do svých lží, že je okolnostmi donucen předstírat, že je dámský krejčí. Tak jste nebo nejste krejčí!? Samozřejmě, že jsem! Kdybych řekl, že ne, určitě by mě zabil. Režie: Jan Štěch.

Jihočeská Thálie – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavnostní předání cen. Hlasujte v divácké anketě o nejoblíbenější inscenaci roku 2016, nejlepší ženský a mužský herecký výkon.

Top Dream Company – River music club – 19:00
Kapela Top Dream Company přijede do Českých Budějovic v nové síle. Jak jinak si užít březen než ve stylu funky. Večerem zazní pecky z desky Double Gig a také Keep on Movin'.

Piano Night live – Rush café bar – 20:00
Moderní muzika v klavírních tónech a k tomu si ještě domyslete svíčky a máte dokonalou atmosféru sobotního večera. Třeba u sklenky vína.

Pure Machine – Velbloud Music Bar – 20:00
Svátek pro všechny jihočeské milovníky techna. Své nabroušené livesety si pro vás připravily mistři jihočeského řemeslného techna spolu z hostujícím TNC od Kinetix soundsystem. Uvidíte: Morflab, VEIT B, TNC-Kinetix, Autiolab, Fčela, Opidum (Secret Surprise).

Hudba Praha Band + Tomcat Garfields – mcFabrika – 20:00
Nenechte si ujít koncert kapely Hudba Praha Band v rámci turné V pivu je totiž Bůh… Jako support vystoupí Tomcat Garfields Empty Belly Club Band.

Blues Amplified – Kolibar U Sida – 20:00
Budou hrát Holeček, Hubáček, Musil.

Ragga Fucking Jungle vol.18 w/ Nexen (Audio Pandora) – Komiks klub – 21:00
Na 18. díl RFJ jsme pozvali mladého sympaťáka DJe Nexena. Martin Maruška alias Nexen se věnuje hraní bezmála 10 let. Těšte se!

Pokáč – Pokáčovo jaro – K2 – 21:00
Pokáč v rámci svého jarního tour Pokáčovo jaro dorazí i do Českých Budějovic. K sobě navíc přibere i osvěžujícího hosta, jímž bude talentovaný mladý jihočeský a krásný písničkář Fabian Berka!

Neděle 26. března

České Budějovice

O líných strašidlech – Divadlo U Kapličky – 15:00
V. Čort: Pohádka plná písniček o hledání pokladu. Režie: M. Mašková.

Kollárovci – DK Metropol – 17:30
Kapela Kollárovci je seskupení pěti mladých talentovaných hudebníků z východního Slovenska. Jejich živá hudba, temperamentní zpěv a humorné slovo vytváří všude nezapomenutelnou atmosféru. Nosným pilířem jejich repertoáru je slovenská lidová píseň, která je v jejich podání příjemná i pro ty, kteří tento žánr nikdy nevyhledávali, ale hrají a zpívají i skladby z klasické nebo populární hudby.

Koncert Univerzitního orchestru – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 18:00
Univerzitní orchestr vystoupí společně s americkou univerzitou Colorado.

Pondělí 27. března

České Budějovice

Česko-kanadský koncert dechových orchestrů – DK Metropol – 18:00
Společný koncert stočlenného kanadského a českobudějovického dechového orchestru.

Autoři | Foto hudbaprahaband.cz

Štítky divadlo, Pokáč, Praha, hudební skupina, České Budějovice, Dům kultury Metropol, orchestr, koncert, Metzlův dům, Ernest Hemingway, John Baker, jaro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Muzikantský bál, Asonance, Top Dream Company, Pokáč i Hudba Praha Band!  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.