Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Španěl je specialista na červená masa, ryby a plody moře. Svůj um předvede na Gastrofestu

PR článek

Do českobudějovického setkání gurmánů a gastronomů zbývá už jen několik týdnů. Organizátor Gastrofestu Vladimír Tůma totiž připravil jarní verzi tohoto již tradičního veletrhu Gastrofest. Své brány otevře 6. až 8. dubna.

Letošní jarní Gastrofest se sice blíží mílovými kroky, ale přece jen, ještě nějaký den si na tu skvělou gurmánskou přehlídku počkáme. A tak díky organizátorovi tohoto festivalu dobrého jídla a pití, Vladimíru Tůmovi, vám Budějcká Drbna představuje několik úžasných kuchařů a hlavně jejich skvělých receptů. Mohou vás kuchařsky inspirovat a také vám třeba trochu poškádlí chuťové pohárky a pozvou vás na další Gastrofest do Budějc.

Do jeho termínu zbývají čtyři týdny a my vám představujeme čtvrtého ze šestice fantastických kuchařských mistrů. Je to ostřílený šéfkuchař, který vařil také ve španělské restauraci La Cabaña v Českých Budějovicích, Jesus Manuel Comino Ramiro.

Jesus se narodil ve španělském městě Asurias. Základy kuchařiny čerpal v gastronomické škole v Ovideo. Jeho zaměření a specializace byly červená masa, ryby a plody moře. Několik let pracoval pro hotelovou
společnost Vanity.

Ve Španělsku je to špička, no prostě samá pětihvězda. Za režon se postavil i v restauraci Jardin,
ale to už je španělský Michelin z Malorky. Jako naši kuchaři upalují do ciziny, Jesus to má stejné, akorát obráceně,
několik let proslavoval jméno španělské restaurace La Caba
ña v Českých Budějovicích. Také našemu Gastrofestu i pódiu Gourmet rendezvous je věrný. Přijďte se na něj podívat, vždy to stojí za to," uvedl na adresu španělského kuchaře organizátor Gastrofestu Vladimír Tůma.

Jesus Manuel Comino Ramiro a jeho recept:

Caldereta de pescadores - caldereta rybářů

Lahodný pokrm je typický pro rybáře ze Španělska, kteří si podle dávných historek dělávali tato jídlo při dlouhých plavbách po moři na svých malých rybářských lodích. Proto je pokrm rychlý a snadný, ale stal se velkou delikatesou nejen pro rybáře.

Pro přípravu jedné porce potřebujeme:
Olivový olej Virgen Extra,150 gramů filet pražmy královské, 150 gramů filet platýze, 1 cibule, 1 - 2 stroužky česneku, 1 rajské jablko, 100 mililitrů domácího rybího vývaru. Celková příprava
trvá deset minut.

Postup:
Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Veškerou zeleninu si nakrájejte na jemné kousky a přidejte na pánev.
Lehce osmahněte cca 5 minut. Přidejte celé filety pražmy a platýze (z filet nezbavujte kůže) a osmahněte dozlatova. Jako poslední přilejte rybí vývar a nechte zatáhnout. Servírujte. Buen provecho!

Mottem Jesuse je španělské přísloví: Chcete-li být toreadorem, musíte nejprve poznat, co je býk."


Štítky moře, restaurace, kuchař, České Budějovice, ryby, veletrh, Španělsko, červené maso, Michelin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Španěl je specialista na červená masa, ryby a plody moře. Svůj um předvede na Gastrofestu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.