Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor vrátil Slavii úder a vyhrál 2:1. Stejným poměrem vede i semifinálovou sérii

Důležitou výhru 2:1 uhráli hokejisté ČEZ Motor České Budějovice na ledě pražské Slavie. Po domácím zaváhání Jihočeši v semifinále znovu vedou a zítra se pokusí přidat třetí vítězství.

Jihočeši si po 77 sekundách hry zahráli po faulu Kadlece přesilovku. Na jejím konci mohl po střele Pavlina otevřít skóre Vlček. Frodl spolu s obránci ale tlak Motoru ustál. I Slavia měla první velkou šanci při početní výhodě. V 6. minutě ránu Kadlece pod horní tyč skvěle vyrazil Kváča. Po návratu Čermáka na led pálil při přečíslení Chovan a Frodl musel ukázat reflex a střelu vyrazil vyrážečkou.

Další velkou šanci v první části měli domácí. V samém závěru třetiny pálil naštěstí pro hosty Šagát do horní tyče. Motoru se parádně povedl návrat ze šaten. Po 16 sekundách dorazil pokus Fillmana pohotový Michal Chovan – 0:1. A za další dvě minuty se Michal Chovan znovu trefil, když dorazil střelu Pavlina – 0:2. Jihočeši se dostali do pohody a za další minutu pálil nebezpečně Heřman do betonu Frodla.

A do třetice se mohl Chovan radovat při další přesilovce. Proti však byla vyrážečka Frodla. V polovině zápasu se dostali hosté do přečíslení a pálil znovu Chovan. Ani tentokrát ale na výborného Frodla nevyzrál. V důležité druhé polovině druhé třetiny ustál sice Motor oslabení, ale chvíli po návratu Pavlina na led snížil Petr Beránek, který střelou z první po nahrávce Kadlece zpoza branky propálil Kváču – 1:2.

Ve třetí třetině se dlouho na první velkou šanci čekalo. Až po šesti minutách hry se před Frodla prokličkoval Pajič a ani on na domácího brankáře svým blafákem nevyzrál. Slavia pak přečkala dvě oslabení a mohla se vrhnout do útoku. Do vážnější šance se však nemohla dostat, a to ani při vyloučení Dostálka. Dvě minuty před sirénou odvolali Pražané brankáře a zkusili to v šesti.

Tlak Slavie narůstal a po vyhození Pajiče puku mimo hřiště měli domácí navíc 64 sekund před koncem třetiny přesilovku. Největší šanci měl 10 sekund před koncem zápasu Beránek. Z mezikruží naštěstí pro Budějce přestřelil. Po odpískání konce se strhla ještě menší mela. Na výsledek již vliv neměla a Motor tak vrátil Slavii domácí porážku a v sérii vede 2:1. Čtvrtý zápas se hraje zítra.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. P. Beránek (M. Kadlec) – 21. Chovan (Fillman), 23. Chovan (Pavlin, Čermák). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Bosák, Kajínek. Vyloučení: 9:7. Bez využití. Stav série: 1:2.

Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Pohl, J. Novák (C), Kolařík (A), Knot, J. Holý, A. Růžička, Andrlík, Bača – Pletka, Šafránek (A), P. Beránek – M. Kadlec, Šagát, Rys – Jankovský, Kubica, Šmerha – Krliš, Půhoný

České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič (A), Čermák – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Šulek, Škoda, Fronk

Štítky HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Michal Chovan, Petr Beránek, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor vrátil Slavii úder a vyhrál 2:1. Stejným poměrem vede i semifinálovou sérii  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.