Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Štíry si překvapivě vybral druhý tým po základní části Turnov

Nečekanou volbu učinilo vedení TJ Turnov, které si jako soupeře pro první kolo play-off florbalové Národní ligy vybralo FBC Štíři České Budějovice. První zápas se odehraje 4. března.

Turnov skončil po dvaadvaceti zápasech Národní ligy na druhém místě. První hráči Panthers Praha si vybrali šestou Jaroměř a dalo se čekat, že Turnov sáhne po osmém Mukařovu. Místo toho ale padla volba na Jihočechy, kteří skončili sedmí. Volba byla o to překvapivější, protože Českobudějovičtí oba vzájemné zápasy v základní části vyhráli – 6:5 a 6:4.

Pro mě osobně je to hodně překvapivá volba. Turnov je ale velmi kvalitní tým s několika výraznými individualitami. Myslím, že nás čeká atraktivní série s mnoha góly,“ řekl prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

Série začne v Turnově, kde se bude hrát 4. a 5. března. Jihočeši se doma představí o týden později 11. března, a pokud nebude rozhodnuto, bude se v Českých Budějovicích hrát i o den později. Případný 5. zápas by se odehrál 14. nebo 15. března v Turnově.

Štěpán Matěcha, kapitán TJ Turnov, k výběru pro web ceskyflorbal.cz řekl: „Letošní ročník byl opravdu vyrovnaný a volit konkrétního soupeře bylo o to těžší. Bohužel tým, který bychom si opravdu přáli nebyl v nabídce, takže jsme jako druhý tým zvolili podle klasického pořadí. Tudíž sedmý. Těšíme se na dobrou sérii.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky Turnov, České Budějovice, FbC Panthers, Jiří Kratochvíl, Jaroměř, Mukařov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíry si překvapivě vybral druhý tým po základní části Turnov  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.