Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tmavý ležák B:DARK získal bronzovou medaili v soutěži Zlatá pivní pečeť 2017

Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK získal třetí místo v soutěži Zlatá pivní pečeť 2017 v kategorii tmavých ležáků. V soutěži v rámci 27. Mezinárodního pivního festivalu degustátoři zhodnotili ve třiceti kategoriích asi tisíc vzorků piva ze dvou stovek pivovarů i mikropivovarů.

 „Z medaile mám velkou radost, neboť v dnešní době je konkurence enormní a do soutěží se obecně přihlašují jen velmi kvalitní vzorky,“ řekl šťastný budvarský someliér a autor receptury tmavého ležáku Aleš Dvořák

 Budweiser Budvar B:DARK má už na kontě také řadu ocenění ze zahraničí, z nichž nejvýznamnější jsou bronzová medaile v soutěži 2015 U. S. Open Beer Championship, dvě zlaté medaile z let 2010 a 2011 v soutěži Monde Selection a především titul World Best Lager udělený britským magazínem Beers of the World v roce 2007. Tmavý ležák získal od roku 2006 také jedenáct medailí od českého Sdružení přátel piva.

Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK se vaří od roku 2004 ze čtyř druhů ječných sladů, českého, mnichovského, karamelového a praženého, a hlávkového žateckého chmele. Náš ležák byl jedním z prvních, který na tuzemský trh přinesl sušší praženou chuť a vyšší hořkost v kategorii tmavých piv,“ podotkl Aleš Dvořák.

Charakterizuje jej velmi tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti a delikátní vůně po praženém sladu a kávě. Obsah alkoholu je 4,7% obj. Jeho chuť vyhovuje i ženám. Kromě České republiky se tento tmavý ležák prodává i v dalších zemích. Znají ho například v Německu, Rusku, Spojeném království nebo ve Finsku," dodal mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

Autoři | Foto Budějovický Budvar

Štítky soutěž, pivo, Budějovický Budvar, bronzová medaile, Petr Samec, Rusko, Finsko, Německo, Velká Británie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tmavý ležák  B:DARK získal bronzovou medaili v soutěži Zlatá pivní pečeť 2017  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.