Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravní nehoda vyřadila z provozu semafory na křižovatce ulic Pražská a Okružní

Při vážné dopravní nehodě na českobudějovické křižovatce ulic Pražská, Okružní a Nemanická o víkendové noci, kdy nedala dodávka přednost osobnímu automobilu, byl zcela zničen stožár světelné signalizace na Pražské třídě ve směru z centra města. A to včetně všech návěstidel a videodetekce.

Hrozivě vypadající nehoda si naštěstí vyžádala jen lehké zranění. A to díky duchapřítomnosti řidiče osobního automobilu, který byť karambol nezavinil, skončil ve zmiňovaném sloupu se semafory. „Jel jsem asi ve dvě hodiny ráno s pasažéry Pražskou ulicí směrem od Nemanic, když se najednou na nás vyřítila z vejdlejší Nemanické ulice polská dodávka. Nedala mi přednost, ani náznak nějakého přibrždění jsem nezaregistroval. Nečekal jsem to, a abych zabránil obrovské ráně, strhl jsem auto ke straně, snažil jsem se zabránit úhybným manévrem nejhoršímu. Kdybych neuhnul, následky by byly tragické. Vždyť jsem vezl další lidi," vysvětlil majitel osobního auta taxislužby Jan Kortus. „Auto jsem měl teprve devět dnů, ale čert vem plechy. Hlavně, že se nikomu nic vážnějšího nestalo, že jsme z auta vylezli všichni živí," oddechl si zkušený řidič.

„Ještě o víkendu správce světelné signalizace v místě osadil provizorní stožár a namontoval návěstidla tak, aby mohla světelná signalizace fungovat v pevném režimu,“ uvedl náměstek budějckého primátora Petr Podhola.

Zmiňované řešení je ale jen dočasné. Zničený stožár včetně základu se musí odstranit a nahradit novým výložníkovým stožárem, návěstidly i videodetekcí. „Žádáme proto řidiče, aby v místě křižovatky ulic Pražská a Okružní věnovali jízdě zvýšenou pozornost,“ dodává náměstek s tím, že předpokládaná škoda je ve výši 150 tisíc korun.

Štítky automobil, semafor, Nemanice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehoda vyřadila z provozu semafory na křižovatce ulic Pražská a Okružní  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.