Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štíři nestačili na Mukařov a prohráli po nájezdech. Národní ligu čeká poslední kolo

Povedená druhá třetina florbalistům FBC Štíři České Budějovice na tři body nestačila. V duelu s Mukařovem o šesté místo prohráli Jihočeši 6:7 po nájezdech.

První třetina byla herně vyrovnaná. V 11. minutě domácí neuhlídali Ondřeje Piskalíka a museli začít dotahovat. Po ubránění dvou protiútoků a dvou rohů se Štíři prosadili v 16. minutě. Po rychlé souhře s Podlahou vyrovnal Petr Žáček – 1:1. Jenže za minutu hosté znovu vedli, když se prosadil Ondřej Kalát – 1:2.

Ve druhé třetině spustili domácí kanonádu a síť rozvlnili čtyřikrát. Trefili se Václav Hejplík,  Lukáš Malý, Zdeněk Valdauf a Jindřich Hrdý – 5:2. Mukařovu pomohla přestávka a taktická porada. Na rozdíl dvou branek snížil Karel Svatoš hned v úvodu třetí třetiny. Ve 49. minutě domácí nezvládli uhlídat Jana Pudicha a pár sekund poté ani Lukáše Káška – 5:5.

A aby toho nebylo pro Štíry málo, otočil skóre v 54. minutě Michal Smutný – 5:6. Za půl minuty ale rychle srovnal Lukáš Malý a dal Štírům naději na vítězství v základní hrací době. Další gól už domácí nedali a zápas šel do pětiminutového prodloužení. V něm se nerozhodlo a o druhém bodu rozhodly až nájezdy.

Za České Budějovice se trefil jen Hrdý a to bylo málo. Malý ani Froněk gól nedali a po trefách Sklenáře a Jana Fialy bylo rozhodnuto – 6:7. Národní liga má před sebou poslední 22. kolo základní části, ve kterém Jihočeši budou hrát o víkendu v Chomutově. Až pak se určí dvojice pro play-off.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Sokol Mukařov 6:7 po nájezdech (1:2, 4:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 16. Žáček (Podlaha), 21. Hejplík (Havelka), 23. Malý (Hrdý), 23. Valdauf, 35. Hrdý (Žáček), 55. Malý (Hrdý) – 11. Piskalík (Sklenář), 17. Kalát (Svatoš), 42. Svatoš (Pudich), 49. Pudich (Svatoš), 49. Kášek (Fiala), 54. Smutný (Zbyněk), rozhodující nájezd Fiala. Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváků: 102.

České Budějovice: Kunst – Staněk, Podlaha, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Klouda, Hanák, Malý, Svintek, Slepička, Tomšíček

Mukařov: Mrkos (Bína) – Šiman, Piskalík, Zbyněk, Smutný, Svatoš, Sklenář, Fiala, Kášek, Pudich, Vejrych, Otto, Kalát

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky Mukařov, Madeta Motor České Budějovice, Jan Fiala, Česká obec sokolská, Piráti Chomutov, Sklenář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři nestačili na Mukařov a prohráli po nájezdech. Národní ligu čeká poslední kolo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.