Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci loni odvezli z jednoho budějckého bytu osmnáct netopýrů

Také odchyt zvířat patří do každodenní činnosti budějckých strážníků. Mezi jejich nejčastější „čtyřnohou chlupatou kientelu" patří psi a kočky. Ale už měli také tu čest s býkem, ovcemi, koňmi. A chytali i hady, želvy, papoušky, ježky nebo netopýry. Loni českobudějovická městská policie odchytila celkem 831 zvířat.

Městské policie České Budějovice zajišťuje odchyt zvířat 24 hodin denně. Odchyty provádějí speciálně vyškolení strážníci. „Ti mají k dispozici speciálně vybavené služební vozidlo s technikou a pomůckami na odchyt nejrůznějších druhů zvířat včetně plazů," uvedl mluvčí budějcké městské policie David Štýfal.

Nejčastěji strážníci odchytávají psy a kočky. Těch loni zajišťovali celkem 538. Většina pejsků je už ale očipována a důležité je, že i zaregistrována. Díky této registraci se strážníkům velmi rychle podaří kontaktovat majitele, kteří si své čtyřnohé kamarády mohou ihned vyzvednout,"  chválil budějcké pejskaře mluvčí.

Ovšem nejen štěkajícími a mňoukajícími chlupáči se loni budějcká městská policie zabývala. Strážníci zasahovali například také u odchytu sedmi papoušků, dvou želv, jedenácti hadů, devíti koní nebo jednoho býka. Na kontě ale mají v této oblasti strážníci i několik kurioznějších událostí.

„V jednom z českobudějovických bytů strážníci zasahovali dokonce třikrát po sobě. Z bytu postupně odvezli celkem osmnáct netopýrů," prozradil Štýfal s tím, že během loňského roku jich strážníci po Českých Budějovicích odchytili 45.

„Odchycené netopýry většinou strážníci venku vypustí. Pokud jsou zvířata zraněná, nebo jejich vypuštění do volné přírody komplikují nevhodné klimatické podmínky, tak je strážníci odvážejí do Zoo v Hluboké nad Vltavou, která má stanici pro handicapovaná zvířata,"  připomněl mluvčí David Štýfal.

Autoři | Foto MP České Budějovice

Štítky netopýři, obecní policie, pes, kočka, České Budějovice, papoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci loni odvezli z jednoho budějckého bytu osmnáct netopýrů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.