Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Monkey Business, Debustrol, Bran, ZaPeRLiPoPeTTe, Trio Štěpána Markoviče. A to je jen zlomek velice pestré nabídky

Divadla v tomto týdnu bylo hodně, a v následujících dnech ještě bude. Ale na své si hlavně o víkendu přijdou i příznivci nadupaných klubových koncertů. Kromě Monkey Business se můžete těšit na Debustrol, Bran, ZaPeRLiPoPeTTe nebo Trio Štěpána Markoviče.

Pátek 17. února

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 9:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

Shakespeare & Stravinskij – DK Metropol – 19:00
Jednoaktový komický balet na motivy děl Williama Shakespeara. Skupina pouličních umělců cestuje od města k městu se svým tanečním představením. Způsob podání je ovšem nezaměnitelný…
Choreografie: Maged Mohamed.

Večery S – Dante písničkář a Spolektiv – ReKřest CD …a ticho v sobě – Divadlo U Kapličky – 19:00
Večer rozjede svým mimořádným recitálem Dante písničkář. Nenechte si ujít toto vzácné sólové vystoupení jednoho ze současných textařů Spolektivu a jeho bývalého baskytaristy Zdeňka Zajíčka. To on je Dante písničkář. Po Dantem zahraje Spolektiv.

Trio Štěpána Markoviče – Kotva – 19:00
Jedinečný česko-slovenský jazzový večer saxofonisty a skladatele Štěpána Markoviče, Sonyho Sedláčka/kytara a Matěje Černého/kontrabas.

Debustrol – Válka Tour 2017 – mcFabrika – 19:00
Speciální host – The Agony, ženská heavy rocková kapela.

1. ples Alzheimercentra a Seniorcentra – KD Vltava – 19:00
Čeká vás bohatá tombola a k tanci hraje kapela Variant.

ZaPeRLiPoPeTTe!, Eá, India at Naab – Velbloud Music Bar – 20:00
ZaPeRLiPoPeTTe je kláveso-kytaro-bubnové šílenství ze švýcarské Basileje. India – Tomi Kopi, Sokol a Bejbina – má novou desku. Eá je kapela ze Sokolova, Chodova a okolí.

Šibřinky pro dospělé – 9. ročník – sokolovna T. J. Sokol České Budějovice – 20:00
Již devátý ročník maskovaných šibřinek pro dospělé se konají v pátek v sokolovně. Hraje kapela Obzor z Borovan a celý večer se ponese ve stylu „den v ZOO“.

Black Party – Křest CD – Rush café bar – 20:00
DJ Flux je šampion DJské organizace DMC, a to jak v ČR, tak i na Slovensku, a zároveň také reprezentant těchto dvou zemí na mistrovství světa, kde v kategorii teamů skončil se svým kolegou Roxtarem na 3. místě.

Bran – River music club – 20:30
Kapela Bran přichází s novým albem Beaj vat! Pestrá deska nabízí jak osobitě zpracovaný bretaňský folklor, kterému se na naší scéně skupina jako jedna z mála systematicky věnuje, tak i vlastní materiál včetně původních instrumentálek a poprvé i Max Volume, SP23, Konix, Audiotrix, Ark3r, Swamp písniček v češtině.

Max Volume, SP23, Konix, Audiotrix, Ark3r, Swamp – Komiks klub – 21:00
Headliners: Max Volume / SP23, Konix / Audiotrix, Ark3r / Swamp, Experimental Visual Performance – EXVIP.

Sobota 18. února

České Budějovice

Dalskabáty, hříšná ves – Malé divadlo – 15:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell´artovské hry s maskami.

Teodor Brcko a Sergey Perepeliatnyk – Hotel Budweis – Salonek – 16:00
Malý koncert vážné hudby pro violoncello a klavír.

The Plumpies – Citro bar restaurant – 19:00
Vystoupení dvou mladých nadějných hudebníků, co ovládají kytaru a hru na housle, žánr pop'n'roll.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Shake It – Velbloud Music Bar – 20:00
Další lahůdka! Klubu Velbloud navštíví mistr D-T3CH alias Jazzmopper (AUS), který moc dobře ví, jak to na mejdanu pořádně rozproudit a nepřijede sám. Spolu s ním dorazí i zkušená posila z našeho hlavního města DJ Twin a DJ Otik von Hell. Rozhodně se je na co těšit. DJs: D-t3ch (Austrálie), Twin, Otik von Hell, Antonín Padrta, DJ from Living Room, Otiatros, Trojan Horses.

Black Velvet Suicide + Brownfield – mcFabrika – 20:00
Black Velvet Suicide + Brownfield + projekce. Zveme všechny fanoušky tvrdší muziky na druhý ročník akce s názvem Southern Steel Night! Akce zaměřená na hudební styly, jako je Stoner rock, Southern rock, Southern metal, Sludge atd.

Monkey Business – Café Klub Slavie – 21:00
Monkey Business jsou opět tady a tradičně zavítají do českobudějovického klubu Slavie. Tahle nezkrotná parta se dala dohromady na začátku roku 1999. Zpěvák Matěj Ruppert působil v kapele Leguar GR, Oldřich Krejčoves v Pan Pot, Pavel Mrázek a Martin Houdek přišli z Doroty B. B. a Američanka Tonya Graves působila v Liquid Harmony. Kapela hraje svůj nezaměnitelný pop a funk s anglickými texty a na kontě má už osm studiových alb.

Neděle 19. února

České Budějovice

Rumcajs loupežníkem – Divadlo U Kapličky – 15:00
V. Čtvrtek, S. Lichý: Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

M. Doleželová, R. Vencl: Ani za milion – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Divadlo v Rytířské. Brilantní detektivní komedie, která svede dohromady bohatou manželku anglického velvyslance s manželkou opuštěného strážce majáku, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně. Hrají: Jiří Langmajer a Adéla Gondíková, režie: Petr Hruška.

LiStOVáNí – Studiová scéna Na Půdě – 20:00
Mé dětství v socialismu (soubor povídek více než 60 osobností). U příležitosti 25. výročí Listopadu 1989 desítky známých osobností připravily mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta v období socialismu.

Pondělí 20. února

České Budějovice

Dalskabáty, hříšná ves – Malé divadlo – 9:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell´artovské hry s maskami.

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Tom Firth: Nevillův ostrov – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Členové středního managementu společnosti Salfordská minerální voda se během teambuildingového víkendu ztratí a ocitnou na opuštěném ostrůvku uprostřed řeky. Co se stane, když se firemní teambuilding promění v horor a boj o holý život? V hlavních rolích: Jan Révai a Filip Čapka, dále hrají: Marek Pospíchal, Kamil Halbich, Tomáš Kobr, Vašek Vašák, režie: Alexander Minajeva.

Miro Gavran – Bábka – Metropol – Malá scéna – 19:00
Po delší době dováží město České Budějovice v rámci Dnů slovenské kultury profesionální divadlo z Trenčína, a to rovnou komedii Bábka (loutka). Brilantní komedie o mužsko-ženských vztazích. Nová mimořádně úspěšná hra chorvatského autora Mira Gavrana Bábka hovoří vtipně o současných mladých mužích neschopných navázat seriózní vztah se ženou.

Autoři

Štítky Štěpán Markovič, divadlo, Monkey Business, Bran, koncert, hudební skupina, České Budějovice, komedie, Trio, Max Volume, Metzlův dům, William Shakespeare

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Monkey Business, Debustrol, Bran, ZaPeRLiPoPeTTe, Trio Štěpána Markoviče. A to je jen zlomek velice pestré nabídky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.