Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Budějcích bude v létě o předškoláčky postaráno

V mnoha rodinách už teď přemýšlí o letní dovolené. A magistrát hlavně těm, kteří mají ratolesti předškolního věku, vychází vstříc včasností v plánování prázdninového provozu mateřských škol v Českých Budějovicích.

„Současný systém vyhovuje. Rodiče jej oceňují. Což dokazuje fakt, že se v mateřinkách o letních prázdninách vystřídá více než 1500 dětí. To dříve nebývalo,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. České Budějovice jsou rozděleny na tři oblasti. V každé je vždy otevřena jedna školka. „V provozu budou po celé dva měsíce vždy tři mateřské školy v různých částech města,“ upřesnil náměstek.

Do oblasti I patří školky: MŠ Dlouhá, MŠ Jizerská, MŠ Větrná, MŠ J. Opletala, MŠ K. Štěcha, MŠ Staroměstská. V oblasti II jsou: MŠ Neplachova, MŠ Nerudova, MŠ Čéčova, MŠ Kubatova, MŠ U Pramene, MŠ Sedmikráska, MŠ K. Šatala. Oblast III zahrnuje mateřinky: MŠ Vrchlického nábřeží, MŠ E. Pittera, MŠ Papírenská, MŠ Zeyerova, MŠ Pražská, MŠ Kališnická, MŠ Rudolfovská (při ZŠ T. G. Masaryka), MŠ L. Kuby.

V období začátku letních prázdnin od 3. do 14. července zajistí prázdninový povoz v I. oblasti MŠ Jizerská, ve II. oblasti MŠ Kubatova a ve III. oblasti MŠ Vrchlického nábřeží.

Od 17. do 28. července budou zajišťovat provoz v I. oblasti MŠ Větrná, ve II. oblasti MŠ K. Šatala a ve III. oblasti pak MŠ Papírenská.

Od 31. července do 11. srpna budou fungovat tyto školky. Pro I. oblast MŠ Staroměstská, pro II. oblast MŠ Čéčova a pro III. oblast MŠ Pražská.

Závěr letních prázdnin od 14. do 28. srpna obstarají pro I. oblast MŠ . J. Opletala, pro II. oblast MŠ Kubatova a pro III. oblast MŠ Zeyerova.

Štítky České Budějovice, mateřská škola, prázdniny, Petr Podhola, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích bude v létě o předškoláčky postaráno  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.