Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Juniorský maraton rozběhá středoškoláky v Budějcích

Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží. Jednadvacátý ročník Juniorského maratonu se po celé zemi rozeběhne už v dubnu a registrace jsou již v plném proudu! V Českých Budějovicích se na náměstí Přemysla Otakara II. poběží ve středu 5. dubna.

Neziskový projekt organizátorů RunCzech běžecké ligy má za cíl rozběhat středoškolské studenty po celé České republice, což se rok od roku daří více a více. Registrace do Juniorského maratonu je navíc zdarma. Do Juniorského maratonu se může zapojit každá střední škola z České republiky i zahraničí. „Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být tři dívky. Každý člen týmu pak běží štafetový úsek o délce 4,2 kilometry, dohromady studenti zdolají trať celého maratonu,“ představuje Juniorský maraton Bojan Nanković z týmu RunCzech. Dále už v podstatě stačí jen přihlásit tým na stránkách www.runczech.com/jmc a přijet na semifinálové kolo do Českých Budějovic.

Nejlepší týmy ze semifinálových kol postupují do finále. To se uskuteční v neděli 7. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha a studentské štafety odstartují z první řady po boku nejlepších světových vytrvalců! „Pro nejlepší týmy je to fantastická příležitost, jak si zazávodit s nejlepšími světovými vytrvalci. Ti nejrychlejší studenti s nimi doběhnou třeba až na Karlův most,“ dodává Nanković. V  roce 2016 Juniorský maraton v semifinálových kolech přilákal 261 týmů, což znamená rekordních 2 610 studentů. Organizátoři z RunCzech nicméně doufají, že tohle číslo nebude konečné!

Každý člen týmu se kromě sportovního zážitku sdíleného v týmu může těšit třeba na tričko, startovní číslo, pitný režim, občerstvení, partnerské dárky, zajímavý doprovodný program a atmosféru špičkového běžeckého závodu. Juniorského maratonu se kromě studentů mohou aktivně zúčastnit i učitelé, kteří kromě podpory svého týmu také skládají svoje týmy – učitelských štafet v roce 2016 bylo 21.

Juniorský maraton se běží pod záštitou hejtmanů zúčastněných krajů i primátorů semifinálových

Bližší informace o Juniorském maratonu včetně registračního formuláře do semifinálových kol najdete na www.runczech.com/jmc.

Letošní Juniorský maraton v číslech:

  • 261 týmů a 2 610 studentů v semifinálových kolech
  • 113 učitelů ve 21 štafetách
  • 12 222 naběhaných kilometrů
  • 15 810 zapojených studentů včetně kvalifikačních a školních kol
  • 3 zahraniční týmy
  • 13 záštit od krajů a 14 od měst
  • 2:3102 – čas vítězného družstva ve finále

Tisková zpráva

Štítky maratonský běh, České Budějovice, Česko, RunCzech, Volkswagen, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorský maraton rozběhá středoškoláky v Budějcích  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.