Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj odvolal z pozice hlavního trenéra mužského A-týmu Jana Svobodu

Nevyrovnané výkony a série tří porážek v řadě donutila vedení Volejbalového klubu České Budějovice k zásadní změně na pozici hlavního trenéra mužského A-týmu. Jan Svoboda byl odvolán, na jeho místo se přesunul dosavadní asistent René Dvořák. Pod novým koučem nastoupí Jihostroj už v sobotu od 17 hodin na hřišti Ústí nad Labem.

V novém roce se českobudějovickým volejbalistům zatím nedaří. Nezvládli venkovní utkání v Příbrami, kde vedli už 2:0 na sety, poté ztratili tři body před vlastním publikem s lídrem extraligy z Kladna a špatné výsledky korunovala další domácí prohra, tentokrát proti Maccabi Tel Aviv v rámci úvodního střetnutí 2. kola evropského Vyzývacího poháru.

„Důvodem jsou silně neuspokojivé výsledky v letošní sezoně. Družstvu chybí vnitřní síla, nedokážeme se srovnat s koncovkami. Tým si nevěří. Má podstatně na víc,“ uvedl prezident klubu Jan Diviš. Dočasným asistentem Reného Dvořáka bude Stanislav Pochop. „Před Vánoci jsme na hráče apelovali po dobrém, v lednu jsme sáhnuli k finančním postihům. V případě, že nepřijdou lepší výkony, jsme připraveni v tvrdých opatřeních pokračovat,“ doplnil Diviš.

Na nového hlavního trenéra Reného Dvořáka však nečeká nic lehkého. Už v sobotu se jeho tým představí v Ústí nad Labem, o týden později bude hostit aktuálního mistra z Liberce, načež prakticky okamžitě zamíří do Izraele, aby se pokusil o zázrak v podobě postupu do další fáze Vyzývacího poháru. V nabitém programu ale stále nemůže počítat s klíčovým univerzálem Sebastianem Gevertem, jenž má natržený lýtkový sval.

Foto Jana Kroneislová

Štítky trenér, Jihostroj, Jan Svoboda, Ústí nad Labem, České Budějovice, Jan Diviš, Makabi Tel Aviv BC, Kladno, Příbram, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj odvolal z pozice hlavního trenéra mužského A-týmu Jana Svobodu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.