Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Budějcích byla nalezena uhynulá labuť. Veterniáři ji vyšetří na ptačí chřipku

Ve středu dopoledne zasahovali městští strážníci a hasiči u mostu přes řeku Vltavu poblíž Plzeňské ulice v Českých Budějovicích, kde byla nalezena uhynulá labuť. Přiblížit se k ní museli v ochranných oblecích.

„Protože je teď aktuální ptačí chřipka, měli na sobě strážníci a hasiči ochranné obleky. Uhynulou labuť odvezli na veterinární správu, kde ji vyšetří,“ doplňuje mluvčí městské policie David Štýfal. Zásah byl komplikovaný kvůli krám, které se na řece vyskytují.

Ptačí chřipka se v jižních Čechách objevila už ve dvou případech. Poprvé minulý pátek v Chotčinách na Táborsku, podruhé v pondělí v Libějovicích na Strakonicku. Další ohnisko se objevilo také v rakouském Gmündu nedaleko Českých Velenic.

Foto MP České Budějovice

Štítky České Budějovice, ptačí chřipka, Vltava, Jihočeský kraj, okres Tábor, okres Strakonice, Libějovice, Schwäbisch Gmünd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích byla nalezena uhynulá labuť. Veterniáři ji vyšetří na ptačí chřipku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.