Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladý Němec se opil a nakopl budějckého strážníka do hlavy

Opilého německého mladíka museli uplynulou sobotu ráno zadržet na Piaristickém náměstí budějčtí strážníci. Neobešlo se to však bez komplikací. Cizinec jednoho policistu nejprve skopnul na zem, poté ho i nakopl do hlavy. Jeho kolega musel na místo zavolat posily.

Když přijeli strážníci na Piaristické náměstí, našli na místě dvaadvacetiletého muže, který seděl opřený o zeď domu a zjevně byl pod vlivem alkoholu. Policisté se snažili cizinci nabídnout pomoc, protože měl již drobné krvácivé zranění hlavy, on je však počastoval vulgárními nadávkami.

Strážníci přesto muže vyzvali k dechové zkoušce a on s nimi bez jakýchkoliv dalších známek agresivního chování šel ke služebnímu autu. „Náhle však kopl jednoho ze strážníků do nohy v oblasti kolenou, který po úderu upadl na zem. Útočník sám neudržel rovnováhu a při pádu s sebou strhl druhého strážníka. Okamžitě kolem sebe začal kopat a mávat rukama, přičemž kopl již zraněného strážníka do oblasti hlavy. Druhý přítomný strážník, který se snažil vstát, byl nucen na místo přivolat posily,“ popisuje incident tisková mluvčí městské policie Věra Školková.

Po příjezdu posil byla muži nasazena pouta a byl převezen na služebnu Odboru cizinecké police. Zde se ukázalo, že jde o dvaadvacetiletého Němce. Poté byl mladík předán státní policii na oddělení v ulici 28. října, kde mu bylo naměřeno 1,49 promile alkoholu v krvi. Napadený strážník prodělal ošetření v Nemocnici České Budějovice. Útočník bude čelit obvinění ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Štítky Němci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý Němec se opil a nakopl budějckého strážníka do hlavy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.