Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sluchově postižení z budějckého dětského domova dostanou počítače

Předčasný vánoční dárek dostanou děti z Dětského domova pro sluchově postižené v Českých Budějovicích. Zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín se pro ně složili na novou techniku, Nadace ČEZ potom tuto částku ještě zdvojnásobila. Šek na osmdesát tisíc korun převzala symbolicky při příletu budějckého anděla ředitelka domova a také mateřské, základní a střední školy pro sluchově postižené Ivana Macíková.

Jsou více než jiní odkázáni na techniku a internet. Pro komunikaci s rodinou, nebo přípravu do školy používají děti z dětského domova pro sluchově postižené počítače prakticky denně. Nyní získají tři nově a spolu s tím i další techniku.

„Pro děti se sluchovým, nebo kombinovaným postižením je v současné době taková technika naprostá nezbytnost. Moc jim to pomáhá v komunikaci, ale samozřejmě, nároky například na programy, nebo výkon rostou. I proto je pro nás tento dar velmi vítaný,“ řekla při převzetí šeku Ivana Macíková.

Peníze získaly děti především od zaměstnanců Jaderné elektrárny Temelín. Ti se v rámci programu Plníme přání každoročně skládají na několik charitativních projektů. Prvním úspěšným byl právě příspěvek sluchově postiženým.  „Peníze se vybraly neuvěřitelně rychle, jen během několika málo dnů. Nadace ČEZ potom požadovaných 40 tisíc zdvojnásobila a zajišťuje i veškeré nezbytné papírování,“ upřesnil za energetiky Petr Šuleř.

Počítače i například fotoaparát budou moci využívat všichni obyvatelé domova hned po nákupu veškeré techniky. Nadace peníze uvolní v nejbližších dnech. 

Štítky dětský domov, technika, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, České Budějovice, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sluchově postižení z budějckého dětského domova dostanou počítače  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.