Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčáci z TJ Karate dominovali na mistrovství Česka. Získali 22 titulů

Počtem 48 medailí na mistrovství České republiky přepsali bojovníci TJ Karate České Budějovice historické tabulky. Trenér klubu Miroslav Hýsek hodnotí uplynulý šampionát a nastiňuje plán pro první polovinu roku 2017.

Získali jste 22 titulů mistra Česka. Je to rekordní úspěch?
Ano. V roce 2015 jsme získali 17 individuálních titulů a i to bylo historicky nejvyšší číslo Českého svazu karate. Letos jsme to tedy dokázali ještě vylepšit. Navíc jsme přidali i čtyři tituly v týmech. Celkem jsme získali 26 zlatých, 8 stříbrných a 14 bronzových medailí.

K historickému úspěchu jste zadělali již v nominačních turnajích. Na republikovém šampionátu jste obsadili 80 kategorií. Je i tohle číslo rekordní?
Určitě. Tolik nominací jsme nikdy získat nedokázali.

Na druhou stranu za rok vás čeká obhajoba a veřejnost od vás může čekat ještě lepší výsledky. Jaký máte výhled na rok 2017?
Co se týká mistrovství Česka, tak samozřejmě tuším, že podobný úspěch bude hrozně těžké zopakovat. Vše se odvíjí od tvrdé tréninkové dřiny a týmové práce. Věřím ale, že můžeme být takto úspěšní nejen v následujícím roce, ale i v dalších letech.

Koho byste z šampionů vyzdvihl?
Nechtěl bych konkrétně jmenovat, protože všichni mistři předvedli kvalitní karate.

Ale třeba obrat Dominika Szalaye ve finále proti Petrovi Kubičkovi vás musel nadchnout…
Bylo to vyhecované už jen kvůli tomu, že proti sobě stáli zástupci TJ Karate České Budějovice a Fight Clubu. Dominik prohrával 0:1 a titul si vybojoval pouhou sekundu před koncem zápasu, kdy Kubičku dostal kopem z otočky.

V roce 2017 se bude v první polovině konat mistrovství Evropy mládeže i seniorů. Mělo mistrovství Česka významný podíl na případných nominacích?
Až tolik ne, protože mládežnické kategorie uzavírají nominace tento týden a předběžný seznam byl už několik týdnů daný z turnajů během roku. Mistrovství republiky bylo z tohoto pohledu pro sledované závodníky spíše jen takový potvrzovací turnaj. Reprezentanti se sledují celoročně a máme o jednotlivých karatistech velký přehled.

A u seniorů?
Turnaj se bude konat v květnu a reprezentanti mají ještě do dubna čas, aby nás přesvědčili hlavně na mezinárodních turnajích, jestli mají reprezentační výkonnost. Mistrovství republiky sloužilo pro získání nových poznatků a informací, na koho se případně můžeme dále zaměřit a sledovat ho.

Kolik lidí v mládežnické kategorii má z TJ Karate předběžnou nominaci?
Zatím to nebudu prozrazovat. Rada reprezentace bude uzavírat nominaci až tento týden.

Jaký máte harmonogram do konce roku? Mají závodníci volnější program?
Jen tento týden, kdy mají volno. Pak už je čeká soustředění na Slovensku a dále kondiční tréninky. Před Vánoci se už najede na tréninkový režim vzhledem k mistrovství Evropy. Trénovat budeme i přes Vánoce.



 

Autoři | Foto archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Lucie Veithová, Adriana Crhonková, Veronika Halodová, Miroslav Hýsek, mistrovství Česka, Česko, karate, Český svaz karate, Vánoce, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci z TJ Karate dominovali na mistrovství Česka. Získali 22 titulů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.