Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kváča udržel čisté konto a Motor veze z Kadaně zasloužené tři body

Po chvilkovém výpadku už se českobudějovický Motor zase rozjíždí na plné obrátky. V posledním zápase se sice doma protrápil zápasem s Mostem, ale v Kadani vyhrál zaslouženě 3:0. Domácí Trhači si sice vytvořili pár šancí, ale skvělý Kváča nepustil za svá záda ani jednu střelu a byl tak hlavním strůjcem jihočeského úspěchu.

Zápas 31. kola WSM ligy začali lépe domácí hokejisté. Už po třech a půl minutách se ocitl sám před Kváčou Hlava, ale se svým bekhendovým blafákem neuspěl. Na to odpověděli šancí i Českobudějovičtí. Čermák našel přesným krosem Walkera, který ale dobrou ranou z první Dvořáka nepřekonal. A tak se opět ozvali Trhači. Kohout přebruslil Žovince, natlačil se před Kváču, ale mladého gólmana nepřekonal. Pak své štěstí zkoušel Květoň, ten však v dobré pozici z levého kruhu minul. První branka tak přišla až ve čtrnácté minutě. A byl to šťastný gól. Po střele od modré se dostal k puku Walker, nahodil ho do klubka těl, domácí obránce poté trefil Tomáše Nouzu a od něj se puk odrazil za Dvořákova záda.

I ve druhé třetině si první příležitost vytvořili Kadaňští. Hlava našel křižnou přihrávkou Hjecmana, jenže Kváča byl opět úspěšnější. Pak se snažil individuální akcí prosadit Kůs, který nabral rychlost na levém mantinelu. Když už se tlačil do zakončení, prezentoval se výborným obranným zákrokem Suchánek. Na druhé straně se o podobné zakončení snažil Walker, ale také neuspěl. A tak na 2:0 zvýšil Lukáš Květoň, který při situaci dvou na jednoho zvolil střelu a trefil se přesně do šibenice.

V polední dvacetiminutovce se prodral do šance Chovan, který se snažil nadvakrát překonat Dvořáka. Jenže ani jeden z pokusů se ke kadaňskému gólmanovi nedostal. V 50. minutě už vedli Jihočeši 3:0. Walkerovu střelu vyrazil Dvořák pouze na hůl Miloslava Čermáka, jenž trefil přesně protilehlý růžek. Vykřesat naději pro Kadaň mohl Hlava, který byl sám před Kváčou, ale k jeho smůle už byl příliš blízko a nemohl pořádně zakončit. Jenže to byla ojedinělá šance domácích. Motor zápas v klidu dohrál a zaslouženě si odvezl vítězství 3:0.

Další zápas čeká na Motor už ve středu 7. prosince, kdy od 17:30 přivítá na vlastním ledě Frýdek-Místek.

SK Trhači Kadaň – ČEZ Motor České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly a nahrávky: 14. Nouza (Walker, Michal), 38. Květoň (Nouza, Žovinec), 50. Čermák (Walker, Nouza). Vyloučení: 7:5. Bez využití. Rozhodčí: Würtherle – Svoboda, Maštalíř.

SK Trhači Kadaň: Dvořák (Pavlát) – Trefný, Černý, Šimek, Tomeček, Havel, Šafář, Chalupa – Osmík, Kohout, Beránek – Kůs, Hejcman, Hlava – Šťovíček, Wágner, Slavíček – Chrpa, Zadražil, Vaněk.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Vráblík, Michal, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Mucha, Zíb – Walker, Nouza, Čermák – Chovan, Pajič, Květoň – Šulek, Škoda, Babka – Točík, Rob, Guman.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Sportovní klub Kadaň, Miloslav Čermák, Lukáš Květoň, Most, HC Škoda Plzeň, HC Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kváča udržel čisté konto a Motor veze z Kadaně zasloužené tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.