Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

GLOSA: Sníh chyběl, přesto na rozsvícení vánočního stromu opět zavládla fajnová atmosféra

A svítí! Vlastně jsem se docela těšil, až opět napíšu tuto větu. Snad jako každý rok... Někdo může říct: No a? No, nic... Jen, že je to prostě pěkná tradice, která se musí zažít na vlastní kůži. Všichni víme, jak to dopadne, přesto jsme alespoň na sekundu napnuti, zda tomu tak skutečně bude. I letos to dopadlo dobře... Budějcký vánoční strom září do dáli. Hurá!

Letos to má ale těžké, až je mi ho líto. Vím, není to žádný extra krasavec, nejsem slepý, ale proč taková negace? Lidé opět na sociálních sítích řádí jak černá ruka. Jak býk, kterému se ukázala červená barva. Konečně! Něco je špatně, můžeme dát zase najevo, jak s tím nesouhlasíme... Když o tom tak přemýšlím, podobné názory slýchám každý rok. Strom, světla, program. Vždycky se něco najde. Dobrá, ten strom fakt není jak z hollywoodského filmu, ale není to vlastně jedno? Mně ano.

Pro mě je podstatně důležitější atmosféra „pod stromem“ a ta dnes byla při rozsvícení opět úžasná. Jako vždycky... Snad jen škoda počasí, kdyby přece jenom padla nějaká vločka, bylo by to ještě o něčem jiném.

A program? Carmína, Ivan Hlas... Prostě pohoda. 

Budějovický advent je zahájen a bylo to opět fajn. Pokračuje se hned zítra divadelními představeními. Každý den se něco děje a vy tak máte možnost den co den navštěvovat centrum města. 

Štítky advent, Ivan Hlas, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniela Kysela

Vskutku. Strom není ideální, kdo z nás je? Ale to se na to nemohli naši radní o to lépe připravit? Když už je to ta tradice a nedělají to poprvé? Smyslem adventu ale opravdu není forma, ale obsah. Přeji všem lidem dobré vůle krásné prožití vánočních svátků.

Sobota, 26. listopadu 2016, 20:23Odpovědět

GLOSA: Sníh chyběl, přesto na rozsvícení vánočního stromu opět zavládla fajnová atmosféra  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.