Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Tabulkoví sousedé si to rozdají ve Sportovní hale. Proti Jihostroji nastoupí Brno

Bez dlouhého otálení pokračují hráči Českých Budějovic v kolotoči zápasů UNIQA volejbalové extraligy. Po čtvrteční porážce na palubovce Ostravy je čeká další soupeř. Do Sportovní haly přijede poslední vicemistr soutěže – Volejbal Brno. Díky spolupráci s ČEZ Motor České Budějovice je začátek utkání přesunut na 19:30. Všichni fanoušci, kteří navštíví od 17 hodin duel hokejistů s Jihlavou, mají na Jihostroj vstup zdarma.

Od posledního střetnutí hráčů Brna uplyne v sobotu rovný týden. Jihomoravané vyrazili do Benátek nad Jizerou, se kterými udělaly o kolo dříve rychlý proces na svém hřišti České Budějovice. Svěřenci trenéra Ondřeje Marka vlétli do utkání jako uragán a první set snadno získali. Benátečtí však zvládli ve druhé sadě reagovat a taktéž díky náskoku z úvodu srovnali na 1:1. Pak už ale bylo na palubovce jenom jedno družstvo a aktuálně páté Brno potvrdilo, že do zápasu vstupovalo jako favorit.

„Pro nás důležité tři body. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale myslím si, že vlastní nedůsledností jsme si prohráli začátek druhého setu.  Tam jsme nechali Benátky nadechnout, protože v prvním setu jsme začali velice dobře. A to stejné se nám stalo ve čtvrtém setu, kde jsme vedli 16:11 a zbytečně jsme si to zkomplikovali. Takže se z tohoto musíme poučit,“ říkal po utkání kouč Marek. V zápase dominoval především smečař Michal Hrazdira, který si připsal dvaadvacet bodů a je momentálně čtvrtým nejvíce bodujícím hráčem extraligy.

Jihostroj se v poslední době potýká s výsledkovými výkyvy, a to především na hřištích soupeřů. V Odoleně Vodě bral dva body za dramatickou výhru 3:2 na sety, už to ale nevyšlo ve čtvrtek v Ostravě, kde získal pouze první set. „Jedna věc je, že jsme museli odcestovat bez Martina Kryštofa, ale to není důvod k omluvě prohry. Druhá věc je, že po dobře rozehraném zápase a pětibodovém vedení v prvním setu jsme se nechali dohrát v koncovce. Od té doby jsme měli obavy o výsledek a nepodávali jsme dobrý výkon na útoku a v obraně,“ mrzelo trenéra Jana Svobodu.

Martin Kryštof ale bude pro duel se silným Brnem připraven. Trenéři však po prohře se slezským celkem znovu hledají optimální základní sestavu. „Potvrzuje se, že je letos deset družstev a není lehkého soupeře. Brno tlačí na servis, sází na něj a díky Haníkovi je to velmi ofenzivní tým. Musíme ubránit hlavní útočníky, univerzála Goodella a smečaře Hrazdiru, ale je potřeba si dát pozor i na velmi dobrou souhru Haníka se středovými hráči,“ doplnil lodivod Českých Budějovic.

Měření sil mezi Jihostrojem a Brnem začíná ve Sportovní hale v sobotu 26. listopadu od 19:30. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Hudík – Kovář. Všichni držitelé jednotlivé nebo permanentní vstupenky ze zápasu hokejistů ČEZ Motor České Budějovice s Duklou Jihlava mohou na zápas volejbalistů zdarma. Utkání lze sledovat živě i na portálu TVCOM.cz.

VK České Budějovice - Volejbal Brno, sobota 26. listopadu od 19:30

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 11. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

V semifinálové sérii bylo úspěšnější Brno, které zvítězilo 4:2. Správně je tedy odpověď C.

Dvě volné vstupenky na dnešní utkání vyhráli čtenáři Marek Fučík a Lukáš Kadlec. Blahopřejeme!

Foto Jana Kroneislová

Štítky soutěž, Brno, Jihostroj, sportovní hala, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Volejbal Brno, Ostrava, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Tabulkoví sousedé si to rozdají ve Sportovní hale. Proti Jihostroji nastoupí Brno  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.