Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pátý ročník festivalu Vltava žije bude rozdělen na dva dny

Už čtyři roky se na náplavce v Českých Budějovicích baví desetitisíce Budějčáků a dalších lidí, kteří jezdí na ve světě uznávanou a oceněnou audiovizuální show Vltava žije. Nejinak tomu bude i v letošním roce, protože 8. a 9. září se na stejném místě uskuteční festival popáté.

Vůbec poprvé se akce uskuteční ve dvou dnech. Nebude chybět tradiční program, ale návštěvníci se dočkají i novinek. Ve čtvrtek 8. září program odstartují v 15 hodin ukázky zástupců integrovaného záchranného systému. Hlavně děti tak uvidí hasičskou, záchranářskou a policejní techniku, a to dokonce přímo v praxi. Poté proběhne další Setkání dětských domovů s atraktivním hudebním programem a aktivitami pro děti.

Ještě větší show si organizátoři schovávají na pátek. Program začne v 16:30 koncertem Pavla Callty. Vystřídá ho Michaela Gemrotová s uskupením MIB Quartet koncertem filmových melodií. Hudebnímu bloku dá tečku kapela Portless. Jedno překvapení si však organizátoři do programu ještě schovávají.

Zlatým hřebem večera pak bude výpravná multimediální show s názvem Circle. „Padesátiminutová show je inspirovaná symbolem magického kruhu, bude se skládat z pěti částí a bude oslavou naplněného života, krásy sportu i jižních Čech. Diváci se mohou na obří projekční scéně těšit na neobvyklou kombinaci audiovizuálních prvků a více než čtyřicítky účinkujících. Multimediální scéně vytvořené v prostoru loděnice bude dominovat kruh. Nedílnou součástí show je voda, a to jak vodní plocha Vltavy, tak i velkoplošná projekční vodní stěna. Dalšími vyprávěcími nástroji, bořícími jazykové bariéry, budou i hudba, komponovaná z převážné části přímo pro show, projekce, animace, scénické prvky, lasery, světla, akrobacie na vodě i ohňostroj,“ říká PR manažer Art4promotion Igor Mahal. Vstup na festival bude jako každý rok zdarma a už dopředu můžete na Facebooku dát vědět, že na něj přijdete. 

Projekt Vltava žije má charitativní potenciál. Organizátoři totiž nenabízí jenom kulturní zážitek, ale také setkání různých společenských skupin včetně jihočeských dětských domovů a pěstounských rodin. Festival jim dává možnost prezentovat své schopnosti, hudební, pěvecký či sportovní talent, zručnost a další dovednosti v nejrůznějších formách. Vltava žije je navíc držitelem prestižního mezinárodního ocenění ILDA ARTISTIC AWARDS 2014 a také české odborné soutěže CZECH EVENT AWARDS 2015 a 2016. 

Foto Matěj Večeřa

Štítky festival, Vltava, České Budějovice, náplavka, Michaela Štiková, Facebook, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátý ročník festivalu Vltava žije bude rozdělen na dva dny  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.