Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mistrem kraje je David Servis a míří do těžké kvalifikace o II. ligu

Hokejisté budějckého David Servisu zvládli odvetu finálového utkání na milevském ledě a vyhráli 7:4. V baráži narazí na neporažené pražské Letce a vítěze duelu Louny – Roudnice.

Druhý finálový zápas začalo Milevsko hodně aktivně a vedlo po gólech Bláhy a Suchana 1:0 a 2:1. David Servis ale dokázal vždy rychle vyrovnat a v poslední minutě třetiny šel po gólu Cikána do vedení – 2:3. Ve druhé části pak poslal hosty do dvoubrankového náskoku matador Šperger. Domácí sice následně snížili po střele Nevolného, ale ráz utkání drželi hosté.

Do poslední třetiny se šlo za stavu 3:5. A definitivum byl šestý gól Korbely ve 43. minutě. Radosta pak už jen snížil a při závěrečné power-play pečetil stav Hanzal – 4:7. „Nebylo to nic jednoduchého. Musím říct, že Milevsko hrálo opravdu dobře. Bylo to důstojné finále před pěknou diváckou kulisou,“ řekl trenér David Servisu Jiří Fedur.

Budějcký tým se tak opět raduje z vítězství v Krajské lize a postupu do kvalifikace o II. ligu. O něj se pokoušel David Servis i loni, ale neuspěl.

 

 

V kvalifikaci o druhou ligu se David Servis utká s vítězem finále Ústeckého kraje, které začíná dnes a utkají se v něm HC Slovan Louny a HC Roudnice nad Labem. Třetím týmem je vítěz Pražského přeboru HC Letci Letňany. A právě ti by měli být největší soupeři David Servisu. Během základní části a ani v play-off ani jednou neprohráli.

Vím jen, že je to tým plný mladých kluků a že letos neprohráli. Bavili jsme se Rudou (Suchánkem - pozn. autora), že by možná nebylo špatné je vidět. Asi to ale necháme až na zápas. Klukům věříme,“ dodal Fedur. První utkání kvalifikace by měl David Servis odehrát v pátek doma a přijet by měly právě Letňany. Oficiální potvrzení ze svazu bude vydané v týdnu.

Finále Krajské ligy: HC Milevsko 2010 - HC David Servis České Budějovice 4:7

Branky a nahrávky: 8. Bláha, 12. Suchan, 24. Nevolný (Radosta), 44. Radosta (Jíška) – 9. Cikán (Macháček), 13. Šulčík (Suchánek, Mikeš), 20. Cikán (Suchánek), 23. Šperger (Jindra), 40. Nedorost (Šperger), 43. Korbela (Hanzal, Janda), 60. Hanzal. Rozhodčí: Hamr, Stach - Schlixbier, Deim. Vyloučení: 7:8, navíc Müller a Hamerle (oba Milevsko) 10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Třetiny: 2:3, 1:2, 1:2. Konečný stav série: 0:2.

Milevsko: Šindelář – Štych, Matějka, Mikš, Hamerle, Jíška, Votruba – Suchan, Müller, Fořt - Król, Bláha, Novotný - Nevolný, Pouch, Radosta.

David Servis: Vojta – Jindra, Zich, Cikán, Macháček, Vomela, Chaloupka, Zíka – Trummer, Šperger, Nedorost- Šulčík, Suchánek, Daniel Mikeš - Janda, Hanzal, Korbela – Sumerauer.

Štítky David Servis, hokej, finále, Milevsko, Krajská liga, kvalifikace, Letci Praha, Roudnice, Louny, sportovní kvalifikace, Roudnice nad Labem, HC David Servis České Budějovice, HC Letci Letňany, HC Roudnice, HC ZVVZ Milevsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrem kraje je David Servis a míří do těžké kvalifikace o II. ligu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.