Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Servis v pondělí změří síly s americkým výběrem amatérských vysokoškolských hvězd

Hned v pondělí se v Hokejovém Centru Pouzar uskuteční další měření sil se zámořským celkem. Tentokrát se ale pod českými barvami bude rvát Krajskou ligu hrající HC David Servis. Ten v přátelském utkání od 18 hodin přivítá tým ACHA D2 Selects z USA.

Americký výběr je hodně silný. Jeho kádr tvoří nejlepší hráči největší amatérské vysokoškolské hokejové ligy ve Spojených státech amerických. Byla založena v roce 1991 a aktuálně ji hraje více než 400 týmů. Celkově se po tamních kluzištích prohání kolem 8 tisíc hráčů.

ACHA D2 Selects pravidelně na přelomu roku vyráží do Evropy porovnat síly s kluby z České republiky, Slovenské republiky, Německa, Slovinska nebo Rakouska. Tentokrát vyrazilo za za oceán 23 hráčů vybraných ze 175 vysokých škol, které jsou v projektu ACHA zapojeny.

Slavnostní buly utkání vhodí 4. ledna osoba nejvíce povolaná - Jaroslav Pouzar, vítěz Stanleyova poháru a mistr světa. Mladíci zatím v Evropě nepoznali chuť porážky. Bude HC David Servis prvním přemožitelem? Vstupné na zápas činí 50 korun.

Foto Matěj Večeřa

Štítky Jaroslav Pouzar, USA, Evropa, Německo, Stanley Cup, Česko, Slovensko, Rakousko, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis v pondělí změří síly s americkým výběrem amatérských vysokoškolských hvězd  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.