Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prokletí jménem Přerov trvá. Motor svého soupeře nezdolal ani potřetí

Proti žádnému soupeři nemají českobudějovičtí hokejisté letos tak špatnou bilanci jako proti Přerovu. S nováčkem soutěže se letos potkali již potřetí a pokaždé svému soupeři podlehli. Tentokrát Zubrům poměrem 3:5.

Začátek utkání vyšel lépe domácímu Přerovu, který se dostal do velké šance už ve čtvrté minutě, kdy byl sám před Bláhou Procházka. Českobudějovický gólman si s touto příležitostí ale poradil. Poté se hra uklidnila a vyrovnala. Další možnosti ke skórování přišly až na konci třetiny při přesilovce domácích. Chmelířova střela byla několikrát tečována a skončila těsně mimo. Minutu před první sirénou se přesto dostali Zubři do vedení. S dorážky využil přesilovou hru Filip Stoklasa, který bez problémů dostal kotouč za Bláhova záda.

I v prostřední části začali lépe domácí. Po několika odrazech se ocitl opět sám před hostujícím brankářem Procházka, ale ani tentokrát nebyl úspěšný a stav zůstával 1:0 pro Přerov. O minutu později už byl rozdíl dvougólový. Tomáš Sýkora vypálil z otočky a jeho střela prolétla nad lapačkou gólmana Bláhy. Ve 35. minutě se hrálo ve čtyřech a Zubři opět několikrát zahrozili. Dobré střely vyslali na Bláhu Chmelíř a po něm i Pšurný. Strážce hostující svatyně ale žádný kotouč za svá záda nepustil. Poté dostal mezi kruhy nabito Sikora, ale minul. A tak se mohl Motor radovat ze snížení. Po krásné akci se prosadil poprvé v sezoně Josef Mikyska. České Budějovice se tak před třetí třetinou dostaly zpět do hry.

Hned po minutě fauloval Zíb unikajícího Sikoru, který dostal možnost trestného střílení. Na to Jihočeši vyměnili brankáře a místo Bláhy se postavil do branky Gába. Ten si s bekhendovým blafákem poradil.Ve 45. minutě přišla další gólová možnost domácích. Král našel zpoza branky Přindiše, ale ten v dobré příležitosti trefil Bláhovo rameno. Pak se hokejistům z Českých Budějovic podařilo vyrovnat. Ladislav Marek si vybruslil před Klimeše a střelou mezi betony vstřelil druhu branku hostí. Vzápětí si ale domácí vzali vedení zpět. Marek Sikora najel do útočného pásma a střelou přes obránce trefil šibenici Bláhovy branky. Pak měl další šanci Stoklasa, ale ležícího Bláhu nepřekonal. A to nebylo ve třetí periodě vše. Rok Pajič po kombinaci na jeden dotek s přehledem vyrovnal na 3:3. V 59. minutě vyzkoušel Bláhu bekhendem Mrázek, ale touš skončil na brance. Ještě v téže minutě se ale Přerov dostal do vedení. V závaru před brankou se nejlépe zorientoval Lubomír Kovařík, který poslal kotouč za Bláhu počtvrté. V poslední minutě ještě korunoval vítězství Zubrů do prázdné branky Roman Pšurný a Motor tak podlehl Přerovu i ve třetím utkání této sezony.

Další zápas čeká České Budějovice ve středu 30. prosince, kdy do Budvar Arény zavítá Most. Zápas začíná v 17:30.

HC Zubr Přerov - ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 19. Stoklasa (Chmelíř), 27. Sýkora (Sikora), 49. Sikora (Vágner), 59. Kovařík (Goiš), 60. Pšurný (Mrázek, Procházka) – 38. Mikyska (Guman), 48. Marek (Babka), 57. Pajič (Suchánek, Květoň). Rozhodčí: Doležal – Měkýš, Reich. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

HC Zubr Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Dujsík, Přindiš, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Mrázek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – Kratochvíl, Král, Blinka. Trenér Petr Dočkal.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žalčík, Rob, Babka – Guman,Mikyska, Švihálek – Marek. Trenér: Petr Rosol.

Štítky HC Zubr Přerov, Marek Sikora, Filip Stoklasa, SK Dynamo České Budějovice, Roman Pšurný, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Sýkora, Rok Pajič, Ladislav Marek, FK Baník Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prokletí jménem Přerov trvá. Motor svého soupeře nezdolal ani potřetí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.