Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rezidenční a abonentní karty začne město vydávat příští pondělí

Odbor správy veřejných statků magistrátu města začne příští pondělí, tedy 30. listopadu, vydávat rezidentní a abonentní parkovací karty pro rok 2016. Nově na nich budou modré pruhy, což by mělo pomoci s identifikací při kontrolách.

Majitelé rezidentní karty mohou parkovat na vyhrazených parkovištích v historické části města a okolo Lannovy třídy. Musí ale mít trvalé bydliště v této lokalitě. Pak už jen stačí zaplatit 2 tisíce korun a po předložení občanského a technického a potvrzení o bezdlužnosti vůči magistrátu mu bude karta vydána.

Abonentní karta je určena k parkování ve stejných oblastech, ale pro auta fyzických a právnických osob, které zde mají sídlo firmy nebo provozovny. Žadatel může získat maximálně tři karty, každou za 15 tisíc korun, po doložení výpisu ze živnostenského rejstříku a potvrzení o bezdlužnosti vůči magistrátu.

Ta vydává finanční odbor ve třetím patře radnice (č. dveří 313). Rezidenční a abonentní karty získáte o patro níže (č. dveří 227), ale lze je objednat i telefonicky na čísle 386 802 510 nebo na e-mailové adrese detakovam@c-budejovice.cz.

Foto Bramberka Nová

Štítky magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezidenční a abonentní karty začne město vydávat příští pondělí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.