Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Připravte chuťové pohárky - začínají výlovy. Už zítra můžete vyrazit na Rožmberk

Říjen a listopad. Měsíce, na které se těší nejeden rybář a milovník rybích pochoutek. Podzim je ve znamení výlovů a nejinak tomu je i v letošním roce! Ostatně už tento týden v pátek začíná výlov největší českého rybníku - Rožmberku.

Návštěvníci si již tradičně budou moci vychutnat rybí speciality, jako jsou polévky, kapří hranolky nebo řízky třeboňských baštýřek. Zájemci si prohlédnou rybářské náčiní a vynechat by neměli ani malé muzeum rybářství. Samozřejmostí je, že se na místě budou prodávat živé ryby. Na akci můžete vzít i děti, pro které bude nachystáno zázemí v podobě dětského koutku.

Výlov Rožmberku je vždy velkou událostí a zážitkem, zároveň se jedná o hlavní výlov sezony. Začíná se v pátek v sedm hodin ráno a končí v neděli!

Další budou Horusice

Že nemáte v nadcházejících dnech čas? Nevadí, další výlovy už totiž čekají za dveřmi. Pokud zůstaneme na Třeboňsku, tak 26. až 29. října se uskuteční výlov rybníku v Horusicích. Třetí největší rybník naleznete kousek od Veselí nad Lužnicí. Za zmínku stojí, že Horusický rybník patří k nejvýnosnějším, proto je třeba ho považovat za jeden z nejdůležitějších.

2. až 5. listopadu přijde na řadu čtvrtý největší jihočeský rybník - Dvořiště. Nachází se u obce Smržov a jedná se o jeden z nejstarších rybníků. Ostatně mnozí z nás ho znají velmi dobře i z rekreačního hlediska.

Pokud byste toho neměli dost, můžete zároveň vyrazit na rybník Spolský. Zde se výlov uskuteční 2. a 3. listopadu. I tento rybník je dobře známým rekreačním místem.

Zapomenout by se nemělo ani na Bošilecký rybník, kde výlov proběhne 16. až 19. listopadu.

Zkrátka a dobře, jestliže se vám sbíhají sliny, když se vysloví „třeboňský kapr“, měli byste si alespoň jeden termín z výše uvedených zarezervovat.

Ostatní výlovy

Výlovy se ale samozřejmě konají po celé republice, stačí si jen vybrat oblíbenou lokalitu. Zmiňme například Rybářství Hluboká - na Bezdrevu se výlov uskuteční 26. až 29. října, Blatec hlásí termín 9. listopadu a Vlhavský rybník 12. a 13. listopadu. Dodat bychom měli, že 28. října na hrázi rybníka Bezdrev proběhnou Jihočeské rybářské slavnosti 2015

Městské rybářství Vodňany hlásí tyto výlovy: 27. října - Hliněný, 30. října - V. Rýdlovka, Honzíkovský, 3. listopadu - M. Podvinice, 5. listopadu - Hluboký, 10. listopadu - Příbramovský, 13. a 14. listopadu Dřemliny, 19. listopadu Podveský.

Co dál? 12. až 15. listopadu můžete vyrazit na Novohradsko - Žár (rybáři upozorňují, že se může termín z provozních důvodů posunout, proto doporučujeme si informaci v listopadu ještě ověřit), 16. listopadu na Protivínsko - Oulehle, 18. listopadu na Netolicko - Hlavatecký a tak dále. Možností je opravdu plno.

Jižní Čechy jsou rájem rybníků a výlovy každoročně patří mimo jiné k oblíbené turistické atrakci. Otázkou je, v jakém časovém úseku vyrazit? Rybáři doporučují hlavně ráno, takže hybaj z postele a vstříc letité podzimní tradici!

Štítky rybník, Bezdrev, Rybářství Hluboká, Horusice, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravte chuťové pohárky - začínají výlovy. Už zítra můžete vyrazit na Rožmberk  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.