Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihočeském kraji se v prvním pololetí roku zvýšil počet obyvatel na necelých 640 tisíc

Počet obyvatel v Jihočeském kraji se za první letošní pololetí zvýšil o 337 na celkový počet 639 119 obyvatel. Největší podíl na přírůstku měla migrace.

Do Jihočeského kraje se za prvních šest měsíců přistěhovalo 2979 lidí, což je o 477 více než se vystěhovalo. Přirozený přírůstek byl negativní, protože více lidí zemřelo, než se narodilo. Vyplývá to z aktuálních informací Českého statistického úřadu.

Letos se v prvním pololetí na jihu Čech narodilo 3347 dětí. Ve stejnou dobu však zemřelo 3487 lidí. Přirozenou cestou tak regionu ubylo 140 obyvatel. Větší úmrtnost než porodnost byla v prvním pololetí téměř ve všech okresech. Výjimku představovalo jen Českobudějovicko a Prachaticko, kde statistici evidovali kladný přirozený přírůstek.

Právě Českobudějovicko je okresem, kam se tradičně nejvíce lidí přistěhuje. Platilo to i v letošním prvním pololetí. Na Českobudějovicko se přistěhovalo 1534 lidí, což je o 508 více než se odstěhovalo. Největší úbytek migrací zaznamenalo Jindřichohradecko, kde se odstěhovalo o 162 lidí více než přistěhovalo.

V kraji žilo v prvním pololetí o 8347 více žen než mužů. Do manželství vstoupilo ve sledovaném období 1104 párů, nejvíce svateb bylo v okresech České Budějovice a Tábor.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky fakta, obyvatelé, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, Český statistický úřad, Česko, okres Prachatice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji se v prvním pololetí roku zvýšil počet obyvatel na necelých 640 tisíc  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.