Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami

Jihočeští silničáři pracují v plném nasazení i v horkých letních měsících. Na silnicích je totiž stále co opravovat. Jaká omezení a uzavírky nás výhledově čekají?

  • Od 24. července probíhá oprava mostu u Starého Hobzí na silnici II/152. Úplná uzavírka komunikace ve směru na Slavonice potrvá až do 15. listopadu. Obousměrná objízdná trasa pro osobní a nákladní dopravu je ve směru Slavonice- Staré Hobzí vedena po silnici II/409 směr Písečné do obce Rancířov. Odtud po silnici II/410 přes Dešnou do Jemnice a po silnici II/152 do obce Staré Hobzí. Autobusová linková doprava je ve stejném směru vedena přes obec Modletice. Objízdná trasa není vyznačena.
     
  • Z důvodu rekonstrukce komunikace a chodníků ulice Družstevní ve Studené na Jindřichohradecku je částečně uzavřena silnice III/4081 a to až do 27. srpna. Veškerý provoz bude po dobu uzavírky veden po volné polovině vozovky a bude řízen světelným signalizačním zařízením. Autobusové zastávky Studená, Skrýchov nejsou v době částečné uzavírky obsluhovány.
     
  • Do dvou etap jsou rozděleny opravné práce v ulici K Lipkám v Písku. První etapa prací je plánována od 7. do 11. srpna, druhá etapa potrvá od 14. -16. srpna. Pro úplnou uzavírku ulice K Lipkám je nařízena obousměrná objížďka pro veškerou dopravu, která bude vedena ulicí Na Rozhledně a ulicí Ouzká.
     
  • Do 25. srpna se prodlužuje termín plánovaného uzavření silnice II/125 v Mladé Vožici. Důvodem je provádění stavebních prací na opravě mostu.
     
  • Prodloužení trvání uzavírky se týká také silnice II/137 v úseku Švehlova mostu v Táboře. Nová lhůta pro dokončení stavebních prací je stanovena na 30. srpna.
     
  • Částečná uzavírka čeká silnici II/141 u Bavorova až do konce srpna. Důvodem je úprava svodidel.
     
  • Opravy svodidel čekají i silnici II/175 mezi obcemi Skaličany a Vahlovice a silnici III/1399 mezi obcemi Blatenka a Blatná.
     
  • Kvůli výstavbě dálnice D3 bude až do 30. června příštího roku uzavřena silnice I/3 v části Bošilec- Ševětín. Veškerá doprava bude vedena obousměrně po nově vybudované souběžné komunikaci II/603. Práce uzavřou křižovatky silnice I/3 s ulicí II/1558 a I/3 s III/1555. Obslužnost těchto obcí bude zajištěna odbočením ze silnice II/603 na provizorní komunikaci a dále po účelové komunikaci na silnici III/1555. Příjezd k Zemědělským službám Dynín bude zajištěn i ve směru od Bošilce po provizorní komunikaci, která povede ze silnice III/1558 v místě budoucího mostu přes dálnici D3. Bez omezení bude křižovatka silnic II/603 x II/147. Autobusové zastávky na nově vybudované silnici II/603 budou během trvání této etapy z důvodu nezajištění bezpečného pohybu chodců zrušeny.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky silnice, uzavírka, objížďka, opravy, doprava, Slavonice, Staré Hobzí, Studená, Písečné, Rancířov, Dešná, Jemnice, Bošilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.