Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté i policistky předvedli, jak umí vyřešit situace, při kterých musí použít služební zbraň

Sedm zajímavých simulovaných střeleckých situací museli vyřešit aktéři krajského soutěžení ve střelbě ze služební zbraně policistů a policistek ze všech koutů jižních Čech. A na střelnici v Opařanech u Tábora se jich sešlo osm desítek. Nejlépe situace zvládli Milan K. z Jihočeské zásahové jednotky a Simona Toningerová ze strakonického policejního oddělení.

Při řešení sedmi zajímavých střeleckých situací rozhodovala přesnost, rychlost i taktika. Letošní ročník krajského policejního přeboru ve střelbě ze služební zbraně v Opařanech byl navíc okořeněn i jednou tajnou situací, kdy střelci do poslední chvíle nevěděli, co je za valem čeká. Součástí přeborů byla také mířená střelba na dvacet metrů, střelba na kovové i papírové terče i střelba na terč pohyblivý.

„Všichni střelci si přebory náležitě užili, ale stupně vítězů patřili jen těm nejlépe připraveným. Vedoucí Územního odboru Policie České republiky Tábor Jiří Štecher společně s  Martinem Kukačkou ze Školního policejního střediska Lišov předali ocenění vítězům a podpořili slovy uznání i všechny další střelce, kteří předvedli velmi dobré výsledky a náročných přeborů se zhostili se ctí," upřesnila policiejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Zároveň připomněla, že nejlepší střelci budou reprezentoval Jihočeský kraj při celorepublikovém přeboru.

Na bednu se v kategorii mužů v Opařanech prostříleli vítěz Milan K. (Zásahová jednotka), druhý David Pětivlas (Územní odbor České Budějovice) a bronzový Karel G. (Zásahová jednotka)

Ženám kralovala Simona Toningerová (Územní odbor Strakonice), druhé místo vybojovala Tereza Labská (Územní odbor Tábor) a třetí skončila Lenka Pražáková (Územní odbor Prachatice).

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, zbraň, střelba, situace, soutěž, sportovní střelba, zásahová jednotka, Opařany, Jihočeský kraj, Tábor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté i policistky předvedli, jak umí vyřešit situace, při kterých musí použít služební zbraň  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.