Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Velikonoce budou na jihu Čech chladné a mokré

Přes naše území k jihovýchodu postupuje frontální systém a kolem tlakové níže nad Pobaltím k nám od severozápadu proudí chladný vzduch. To ovlivňuje o svátcích jara i počasí na jihu Čech. Prodloužený velikonoční víkend tak nebude sluníčkem zalitý a ani teploty nebudou lámat rekordy. Při velikonoční pomlázce se koledníkům mnohde bude hodit i deštník.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy se mohou vyskytnout přeháňky nebo občasný déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 15 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách kolem 7 stupňů Celsia. Vát bude slabý, postupně mírný jihozápadní až západní vítr o rychlosti 4 až 7 metrů za sekundu, místy s nárazy může dosáhnout rychlosti kolem 15 metrů za sekundu. Rozptylové podmínky budou v sobotu dobré.

Také noc bude oblačná až zatažená, místy s přeháňkami, v polohách nad 1100 metrů, postupně nad 700 metrů může sněžit. V noci se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 5 až 2 stupňů Celsia. Vát bude mírný severozápadní vítr o rychlosti 3 až 6 metrů za sekundu.

V neděli jižní Čechy čeká proměnlivá, převážně velká oblačnost, místy je potřeba počítat s přeháňkami, ve výšce nad 700 metrů se přeháňky dešťové promění ve sněhové. Přes den naměříme 8 až 11 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách bude kolem 3 stupňů Celsia. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy bude dosahovat rychlosti kolem 15 metrů za sekundu. Večer bude vítr ale slábnout. Rozptylové podmínky budou dobré.

Noční teploty z neděle na pondělí klesnou až k nule.

Velikonoční pondělí přinese zataženou až oblačnou oblohu, s deštěm nebo přeháňkami, v polohách nad 800 metrů bude sněžit. Přes den naměříme 8 až 11 stupňů Celsia. Vát bude mírný severozápadní vítr o rychlosti 4 až 7 metrů za sekundu.

Štítky Česko, Velikonoce, stupeň Celsia, Baltské státy, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Velikonoce budou na jihu Čech chladné a mokré  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.